Diari digital d'Andorra Bondia
L’Estació Nacional d’Autobusos sense connexió, informació i aparcament
L’Estació Nacional d’Autobusos sense connexió, informació i aparcament

L’Estació Nacional d’Autobusos sense connexió, informació i aparcament


Escrit per: 
Pepa Gallego

Segons va passant el temps, les queixes dels usuaris de l’Estació Nacional d’Autobusos van creixent i són més variades.  Només han passat tres mesos i mig i han estat suficients per comprovar que els usuaris, andorrans  i turistes, troben cada cop més mancances a aquesta infraestructura nova. Arribar de la capital catalana amb un equipatge i un nadó amb un cotxet per anar fins a Encamp “és tota una càrrega”, va explicar la Maria, que marxava de l’estació a agafar el bus al centre d’Andorra la Vella. 
Si fem un llistat de les mancances que els usuaris i també treballadors i la mateixa direcció de  l’Estació Nacional d’Autobusos troben a faltar, són: tenir una connexió directa o molt propera amb les línies nacionals d’autobusos (qüestió aquesta de caire econòmic que depèn d’un acord entre el Govern i les empreses); un punt d’informació turístic, un aparcament i lloc de càrrega i descàrrega dels passatgers (la qual cosa sembla que també està pendent d’ubicar-se amb la rotonda de davant de l’estació però que encara no s’ha fet).
“És una vergonya no tenir cap línia nacional, els hem d’enviar a la plaça de Sant Esteve o a la Poste, i això amb un mapa a la mà i ens toca fer de guies turístics”, va explicar Oliver Jaen, d’Autocars Nadal, que ven bitllets en una de les finestres de l’estació.  Jaen explica que han de donar informació turística, i “no la donem de qualitat perquè no som guies turístics, hi hauria d’haver una oficina central de turisme aquí mateix”, va dir. Aquest treballador va explicar que són moltes les queixes dels usuaris també per la manca d’aparcament “arriben a aparcar aquí entorpint el pas dels autobusos, però és que no tenen cap lloc on recollir els passatgers”.
Per la seva banda, Anna Imbernon, a l’altra finestra d’Andbus, va explicar que “venen queixant-se sobretot els que pugen des de Barcelona i venen molt carregats i ens demanen com és que no hi ha un bus que els pugui portar al centre, penso que seria bo que, ja que no passen les línies nacionals, hi hagués un bus llançadora que apropés els passatgers al centre on sí que hi ha parades de bus”.
Per la seva banda, el director de l’Estació Nacional d’Autobusos, Jaume Vidal, va explicar que queixes formals en rep molt poques, “perquè els turistes acaben d’arribar i ens pregunten com anar a l’hotel i es queixen però no tenen ganes de dirigir-se a cap lloc per fer-ho formal, acaben d’arribar i volen gaudir de les vacances”, va dir. Segons Vidal és més la gent del país que fa ús de la infraestructura la que es queixa perquè no hi ha combinació per agafar les línies nacionals de bus. L’alternativa que hi ha sobre la taula de posar unes parades de bus a l’altura de l’estació a l’avinguda Tarragona, és per Vidal una bona solució. Tot i això, també reconeix que depèn de l’acord econòmic a què han d’arribar les empreses de les línies nacionals amb el Govern. Vidal, però, reitera que la línia del bus de la Seu d’Urgell sí que hauria d’entrar a l’Estació Nacional. 
El director de l’estació també veu necessari que hi hagi una oficina central de turisme a l’estació. “Som una de les portes principals d’entrada al país i no hi ha cap guia turístic per atendre els turistes que venen”, va dir Vidal. El director va xifrar entre 300 i 500 persones les que passen al dia per l’estació durant aquests mesos, “però s’espera que la mitjana al dia anual sigui de 1.000 persones”. 
“Està molt mal connectada. Primer quan vaig arribar va venir un amic a buscar-me i no sabia on aparcar; ara que marxo he de venir des d’Encamp amb bus i caminar carregat amb la maleta des de la parada fins aquí”, va comentar Mathias Gunther d’Argentina que esperava el bus de Barcelona a l’estació. Per la seva part, Vanesa Garrido de Barcelona va explicar que l’hotel el té prop de l’estació, “però trobo estrany que no hi hagi un transport per dirigir-te per dins del país”. Zunilda Jiménez, resident que viatjava a Barcelona, carregada de maleta venia de la plaça de les Arcades d’Andorra la Vella caminant fins a l’estació comenta que “és molt incòmode, vinc de Soldeu en bus i després he de caminar carregada fins aquí, o agafar un taxi, l’anterior ubicació era més còmoda perquè estava més a prop”. 

Estació Nacional d'Autobusos
connexió
informació
aparcament
Comentaris: 1

Comentaris

Yo vivo en Sant Julia y tuve que preguntar donde era la estación porque también está muy escondida y mal señalada

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic