Diari digital d'Andorra Bondia
Reunió de la Comissió nacional de l’energia i el canvi climàtic.
Reunió de la Comissió nacional de l’energia i el canvi climàtic.

L’Estratègia nacional de mobilitat rep el vistiplau de la CNECC


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el secretari d’Estat de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, van presentar ahir davant la Comissió nacional de l’energia i el canvi climàtic (Cnecc) la nova Estratègia nacional de mobilitat (ENM) que el Govern preveu aprovar els pròxims dies.
L’òrgan consultiu va validar ahir a la tarda la proposta presentada per la ministra Calvó en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. L’Estratègia nacional de mobilitat és l’instrument que permet planificar i coordinar les accions, les mesures i els plans per assolir una mobilitat sostenible. Amb aquesta finalitat, desenvolupa i recull els objectius de la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc) i de l’Acord de reconeixement de la crisi climàtica i de declaració d’emergència climàtica i ecològica, aprovats per unanimitat pel Consell General.
L’ENM recull l’objectiu de reduir les emissions de la mobilitat interna a la meitat l’any 2030 així com augmentar un 20% la fracció de turismes elèctrics del parc automobilístic per assolir la descarbonització del sector del transport per l’any 2050. El document vol, així, fer front a la realitat actual del país on la mobilitat representa el 57% de les emissions d’efecte hivernacle del país.
L’estratègia ha estat treballada per la Subcomissió permanent de treball tècnic en el marc de la mobilitat, formada pels sectors implicats, pels comuns i amb la participació activa dels ministeris responsables d’energia i canvi climàtic, de transports i de mobilitat. L’Estratègia Nacional de Mobilitat, que vol ser “participativa i transversal”, també recull les aportacions fetes per l’Acord de joventut, les diverses enquestes que recullen les demandes i els neguits dels ciutadans, les conclusions del fòrum Andorra reptes de futur i els punts marcats en l’estratègia de Govern, Horitzó23, així com les obligacions que es desprenen dels compromisos contrets amb vista al compliment dels Objectius de desenvolupament sostenible (ODS).
L’estratègia es materialitza a través de quatre programes d’acció, amb el suport del rol exemplar de l’administració: programa de descarbonització, eines de finançament per a la descarbonització de la mobilitat, transició social, i innovació, gestió intel·ligent i observació sistemàtica.

 

 

 

estratègia
mobilitat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic