Diari digital d'Andorra Bondia

L’etiqueta IGP Carn d’Andorra, en vigor a partir del gener


Escrit per: 
M. S. C.

La Carn d’Andorra es podrà etiquetar amb el segell de la Identificació Geogràfica Protegida (IGP) a partir del gener del 2011. Aquest distintiu, però, estarà pendent de l’autorització de les autoritats comunitàries, ja que els processos de resolució tenen un termini d’entre sis mesos i cinc anys.

Un cop s’obtingui definitivament, l’empresa LDG-CER durà a terme les tasques de seguiment i control dels operadors mitjançant la realització d’auditories.
Aquesta empresa i el Govern estan acabant de definir el plec de condicions, que estarà llest a finals de novembre. Les normes que haurà de seguir el sistema productiu requereixen que l’origen de la carn de boví sigui Andorra, les femelles hauran de ser de raça bruna i cal que la naixença, l’engreix, el sacrifici i la distribució es realitzin també al Principat.
Tal com han indicat el director d’LGD-CER, Emili Fadurdo Torrus, i el ministre d’Agricultura, Vicenç Alay, la IGP ofereix un valor afegit ja que la producció està controlada per terceres persones, a diferència d’avui, en què el segell de qualitat és propi del país. Això comporta una garantia de control, que fidelitza el consum. Al mateix temps, es potencia un producte autòcton.
Aquest nou segell de qualitat no comportarà un augment del preu del producte i tampoc es preveu augmentar la producció, ja que, segons Alay, no es vol portar més carn que la que pot suportar el país. Avui se sacrifica 800 canals a l’any. Això representa un 20% de la vedella que es consumeix a Andorra.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte