Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres.
El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres.

L'executiu aprova la inclusió d’una nova rotonda de la CG-1 al Pla sectorial d’infraestructures viàries


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

L'executiu ha donat llum verd avui, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, el complement segon del Pla sectorial de noves infraestructures viàries per incloure-hi un nou enllaç a la CG-1 a l’alçada de la Borda Sabaté.

Així, aquest enllaç, denominat “rotonda de la Juberrussa”, se situarà al punt quilomètric 9,380 de la CG-1 i tindrà un radi exterior de 23 metres, similar al del nou enllaç ja existent entre la CG-1 i la carretera secundària de Fontaneda. La voluntat de la nova rotonda és facilitar els girs dels vehicles a la carretera general, tant per als cotxes com per als autobusos que cobreixen aquest sector, i tenint en compte les activitats comercials que existeixen a la zona.

La rotonda se situarà pràcticament centrada entre dos enllaços actuals –les rotondes de la Riberola i de la depuradora–. Els terrenys directament afectats pel nou enllaç són la carretera CG-1, el riu Valira i una porció de finca, amb qui ja s’ha signat un conveni juntament amb el comú de Sant Julià de Lòria. El complement segon del Pla sectorial de noves infraestructures viàries (PSNIV) només comporta la inclusió d’aquest nou enllaç.

Obres de millora a la CS-131 de la Peguera i a la CS-240 de Montaup

També ha aprovat l’adjudicació de diverses obres de millora a la xarxa viària del país. En concret, a la CS-131, a la Peguera, a la parròquia de Sant Julià de Lòria i a la CS-240, a Montaup, a la parròquia de Canillo.

En primera instància, el consell de ministres ha aprovat l’adjudicació de la fase 3 de les actuacions de manteniment de la CS-131 a la Peguera, que ha recaigut sobre l’empresa PROGEC per un import de 106.098,81 euros. El treballs consisteixen en la reparació de la plataforma en el punt quilomètric 3+300 de la carretera secundària 131 de La Peguera, a Sant Julià de Lòria, degut a un enfonsament localitzat i que comporta un risc per la circulació del trànsit rodat.

Es preveu enderrocar el ferm existent, rebaixar la plataforma per poder modificar el perfil transversal conduint les aigües a una nova cuneta marge dret de la calçada en sentit pujada. Per finalitzar, també està previst reparar la barrera de seguretat tipus biona i col·locar-la a l’alçada correcte.

Finalment, el Govern també ha aprovat l’adjudicació de les actuacions de millora, en fase 7 i part 1, a la CS-240 a Montaup, que ha recaigut sobre l’empresa SIMCO per un import de 183.313,79 euros.

La situació del tram objecte del projecte es troba entre els punt quilomètric 7+000 i 7+600 de la Carretera Secundària de Montaup. L’objectiu és millorar tot el sistema de drenatges, tant de pous com de cunetes, a més de substituir barrera de seguretat que actualment es troba en mal estat i la construcció de trams de peu de mur de maçoneria per adaptar-se al nou traçat definit.

executiu
Rotonda
CG-1
Pla sectorial d’infraestructures viàries

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte