Diari digital d'Andorra Bondia

L’executiu rep 5 sol·licituds d’ajuts per a la recerca en el marc de la CTP


Escrit per: 
Agències

El Govern ha rebut cinc sol·licituds per a les ajudes a la recerca en el marc de la Comunitat de Treball dels Pirineus 2010. El termini per presentar les sol·licituds va finalitzar el passat 15 de juliol. Aquestes ajudes estan destinades a la col·laboració entre diversos centres de recerca, universitats, empreses o altres institucions dels territoris de la CTP.

Enguany, aquesta iniciativa de suport a la recerca compta amb la participació de les següents administracions que formen la Comunitat de Treball dels Pirineus: Catalunya, Aragó, País Basc, Aquitània, Llenguadoc-Rosselló, Migdia-Pirineus i Andorra. Les cinc sol·licituds que ha rebut el Govern d’Andorra són per a projectes d’investigació i desenvolupament tecnològic, per finançar la realització de projectes de recerca cientificotecnològica innovadora que promogui la cooperació entre universitats, centres tecnològics i empreses o actors socioeconòmics dels diversos membres de la CTP.
L’executiu, a través del ministeri d’Educació i Cultura, ha acordat destinar 46.930 euros a la 4a edició d’aquesta convocatòria. Cal precisar que cada territori fa una aportació econòmica pròpia, que es destinarà al desenvolupament dels projectes seleccionats en les actuacions a desenvolupar en el propi territori.
Aquestes ajudes van néixer l’any 1996 i són impulsades des de la Comissió II de la CTP (Comissió de formació i desenvolupament tecnològic). L’organisme que gestiona les ajudes a Andorra és el departament de Recerca, de la secretaria d’Estat d’Ensenyament Superior i Recerca, del ministeri d’Educació i Cultura.
La valoració d’aquesta línia d’ajudes des del departament és “molt bona”, atesa la promoció del treball en xarxa de les institucions i empreses del país amb agents estrangers de gran renom en l’àmbit científic i tecnològic. Amb relació a l’avaluació de les sol·licituds presentades, cal destacar que les recerques han de superar un “rigorós procés de selecció”, que en una primera fase compta amb una avaluació cientificotecnològica externa. Posteriorment s’ha dut a terme una avaluació conjunta amb els representants de totes les administracions de la CTP.
Des de Recerca ja s’ha finalitzat el procés de revisió de les cinc sol·licituds que s’han presentat enguany. La resolució tindrà lloc a finals d’any.
L’any 2009 les ajudes es van destinar a l’Institut d’Estudis Andorrans, per a l’Estudi geològic de les valls d’Andorra; a una empresa, Vitalsport, per fer el Disseny i aplicació de pautes d’exercici físic i intervenció nutricional orientades a millorar la sensibilitat a la insulina; i a l’Esquí Club Ordino Arcalís (ECOA), amb el projecte d’Avaluació de la competència motriu en escolars de l’educació obligatòria de les regions de la CTP.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic