Diari digital d'Andorra Bondia
Exterior del centre hospitalari
Exterior del centre hospitalari

L'hospital de la Seu argumenta l'alta d'un pacient discapacitat


Escrit per: 
Redacció

La Fundació Sant Hospital, que ahir havia declinat fer-ne qualsevol declaració al respecte, acaba de fer públic un comunicat de premsa  on argumenta la decisió de portar al jutjat el cas d'un pacient que continua al centre hospitalari després d'haver estat donat d'alta. El comunicat coincideix amb la carta que la família del pacient ha fet també pública a través de les xarxes socials, argumentant les raons per les quals el pacient -amb les dues cames amputades, problemes severs de ronyò i un bypass- considera imprescindible per a la seva vida continuar en un lloc on rebi atenció mèdica continuada. La família també espera la resolució del recurs presentat davant la justícia.

El senyor Antoni Mas, recull el comunicat de la institució sanitària, ingressa a la Fundació Sant Hospital el 23 de març de 2014 en règim de llarga estada, atorgant-li un grau 2 de dependència, valoració que permet que pugui accedir a una plaça residencial. En data 23 de gener de 2015, entra en llista d'espera per a accedir a una de les places de la nostra residència. El mes de maig d'aquest mateix any, se li comunica que s’ha produït una vacant i que pot accedir-hi. El  senyor Mas mitjançant renúncia escrita desestima la nostra oferta. Tot seguit, se li proposa tramitar l’ingrés a la Llar de Sant Josep, de la Seu d’Urgell, recurs que també és rebutjat.

Posteriorment, sempre segons la nota de la FSH, mitjançant les gestions realitzades per l’assistent social de l'Hospital, al mes de novembre de 2018 entra en llista d’espera al centre Sant Francesc d’Assís de Santpedor. A principis de l'any 2020 tenim coneixement que s’ha sol•licitat la baixa de la mateixa a petició pròpia.

La Fundació Sant hospital ha informat reiteradament al senyor Mas i al seus familiars, que no compleix els criteris mèdics que justifiquen ocupar un llit assistencial, raó per la qual se li havia donat l'alta mèdica.

Tanmateix se li ha comunicat la necessitat d'abandonar el centre urgentment, degut a les limitacions de places hospitalàries existents en aquest tipus de dispositiu i els conseqüents perjudicis que el seu posicionament està ocasionant a les persones en llista d’espera.

Davant el rebuig reiterat del senhyor Mas a les diverses alternatives proposades i la impossibilitat de fer efectiva l'alta hospitalària, el centre ha decidit posar en coneixement del jutjat aquesta situació, conclou la nota.

Pel que fa a la família de l'afectat, la carta signada pel fill recull que "el meu pare presenta discapacitats, iniciades a partir de 2015, un quadre de dependència de nivell màxim, determinat pel Departament de Treball, Afers socials i Famílies al cual se ha llegado después del  siguiente cuadro clínico: amputación de una pierna, bypass circulatori, distrofia renal, amputació d'una segona cama, nafres severes intermitents, tot plegat derivat d'una diabetes sobrevinguda a partir de 2014". A banda, "infeccions víriques hospitalàries, entre les quals la Covid-19" que han derivat en cardiopaties "que li impedeixen utilitzar una cadira de rodes convencional d'autopropulsió, utilitzant per tant una cadira elèctrica".

 

 

hospital
Seu
pacient
discapacitat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte