Diari digital d'Andorra Bondia
Les instal·lacions de l'hospital.
Les instal·lacions de l'hospital.

L'hospital recupera l'activitat quotidiana a partir de dilluns


Escrit per: 
Redacció

El SAAS ha dissenyat un pla per recuperar l’activitat quotidiana de les instal·lacions sanitàries a partir del proper dilluns 18 de maig. L’objectiu és reprendre progressivament l’activitat ajornada amb les màximes garanties de seguretat, ja que els entorns sanitaris seran, sens dubte, un dels focus on hi haurà un risc més alt què l’epidèmia pugui rebrotar.

Aquest pla incorpora mesures de seguretat molt més estrictes, tant per als pacients com pels professionals. Dins d’aquest marc s’han de prioritzar noves formes d’atendre als malalts on ha de guanyar molta importància l’atenció sanitària a distància, l’hospitalització a domicili, i la incorporació de l’ús de noves tecnologies i sistemes d’informació.

Cada Servei i Especialitat del SAAS ha fet una identificació i categorització de les patologies més comunes basant-se en la necessitat d’abordar-les amb més o menys priorització, basant-nos en la millor evidència disponible que identifiqui el potencial impacte en la vida de les persones relacionat amb la seva demora en resoldre-les. També s’ha dut a terme l’anàlisi de la remodelació d’espais i dels circuits organitzatius assistencials i de suport administratiu i logístic per a implementar aquesta nova activitat adaptada a les noves normes de seguretat establertes. La planificació pel que fa a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell comprèn la disponibilitat permanent i ràpidament ampliable de llits per a potencials malalts COVID i la possibilitat d’una obertura esglaonada de llits d’UCI més enllà de la capacitat habitual, en cas de ser necessari.

En aquest pla està contemplada una nova aproximació al Cedre que, de forma coordinada, pugui garantir el desplegament d’una bona atenció centrada en la persona, però a la vegada un alt nivell de suport a l’assistència geriàtrica.

Pel que fa a les visites concertades a Consultes Externes, a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i als Centres d’Atenció Primària caldrà seguir una sèrie de recomanacions; com ara un sol acompanyant per usuari, ser puntual no venir ni abans ni després de l’hora programada, mantenir la distància de seguretat entre 1,5 a 2 metres, utilitzar mascareta i rentar-se les mans abans d’entrar i en sortir amb gel hidroalcohòlic. També es recomana fer el pagament amb targeta de crèdit.

Tanmateix, per accedir a qualsevol instal·lació del SAAS s’han de seguir les mateixes mesures de seguretat.

SAAS
hospital
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic