Diari digital d'Andorra Bondia
L'edifici de les Columnes acollirà les dependències del Centre de Formació d'Adults.
L'edifici de les Columnes acollirà les dependències del Centre de Formació d'Adults.

Licitats els treballs per a l'adequació dels espais pel Centre de Formació d'Adults


Escrit per: 
Agències

El Govern ha aprovat la licitació dels treballs per dur a terme el condicionament d'uns espais situats a l'edifici de les Columnes per poder-hi ubicar les futures noves dependències del Centre de Formació d'Adults. El projecte té per objectiu definir les condicions tècniques i administratives associades a la realització dels treballs necessaris per adaptar una part de la superfície que ocupava l'antiga seu de la Batllia. El canvi d'ús dels locals i el fet que no s'ocuparà la totalitat de la superfície destinada anteriorment a dependències de la Batllia, implica una redistribució mínima d'espais, així com la sectorització i reaprofitament de les instal·lacions existents per adaptar-les únicament a les zones que s'ocuparan a partir d'ara.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha explicat que el concurs públic és amb procediment obert i modalitat ordinària i les ofertes es poden presentar fins al 19 de gener del 2021. És previst que les noves dependències del Centre de Formació d'Adults estiguin llestes per donar servei a partir de finals del mes de maig del 2021.

D'altra banda, el consell de ministres també ha informat sobre la resolució de la convocatòria dels ajuts als estudis de tercer cicle d'aquest 2020, destinats a aquells qui es formen per l'obtenció d'un títol de doctor. Cal recordar que fins ara els sol·licitants havien de renovar l'ajut cada any, en canvi, a partir d'aquest curs els ajuts s'havien de sol·licitar per la durada total dels estudis, amb un finançament total per a un màxim de tres anys i de 45.000 euros.

En aquesta nova modalitat, els alumnes que rebran la subvenció són Clàudia Fiñana amb la tesi doctoral 'Mecanismes oncogènics en la leucèmia mielomonocítica i teràpies dirigides pel seu tractament', i Andrea Dias amb una tesi sobre la resistència antimicrobiana a Uganda. Tot i així, Jover ha precisat que el model d'ajut d'enguany té un format híbrid perquè encara inclou les sol·licituds de renovació. En aquesta segona modalitat, els postulants que rebran la subvenció són Guillem Olivé, Adrià Archilla i Juan Jesús Larrabeiti.

Subvenció dels exàmens del Batxillerat Internacional

L'executiu també ajudarà a les matrícules corresponents a les proves de Batxillerat Internacional subvencionant un 40% del preu de l'examen. Des del Govern informen que el Batxillerat Internacional és una fundació educativa sense ànim de lucre fundada a finals del 1968 que es basa en un ensenyament per competències i un plantejament plurilingüe.

Així doncs, els vuit alumnes que van iniciar l'any passat aquests estudis tenen la possibilitat d'examinar-se a final d'aquest curs per obtenir la qualificació internacional que atorga aquesta fundació. Amb el nou decret es preveu que el ministeri retorni el 40% de l'import d'aquesta matrícula a la convocatòria d'exàmens del maig del 2021, independentment del resultat.

Exàmens oficials de català

També s'ha aprovat una nova convocatòria dels exàmens oficials de llengua catalana de nivells A1, A2, B1, B2 i C1 per als candidats lliures. Les inscripcions estaran obertes entre el 4 i el 15 de gener del 2021, ambdós dies inclosos i s'hauran de fer de forma telemàtica a través del web https://www.e-tramits.ad.

Per tal de respectar les mesures sanitàries per la Covid-19, la data dels exàmens se celebrarà en dos caps de setmana diferents, entre el 29 de gener i el 5 de febrer. Així, els exàmens de nivell B1 se celebraran el 29 de gener, els de B2 i C1 el 30 de gener i l'A1 i l'A2 el 5 de febrer. De fet, els exàmens convocats en divendres tindran lloc al Centre de Català d'Escaldes-Engordany i els convocats en dissabte es faran a l'escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma. A més, tant als exàmens escrits com als orals serà obligatori l'ús de la mascareta i s'haurà de mantenir una distància de seguretat d'1,5 metres.

Poden accedir als exàmens les persones majors de setze anys i el preu de la inscripció és de 17,15 euros. El Govern també informa que a partir del 25 de gener, el candidat podrà consultar l'hora en què està convocat i a partir del 9 de març a les 10 hores es publicaran els resultats. A partir del dia 10 de març, tots els candidats podran recollir el full amb les qualificacions obtingudes al Centre de Català d'Escaldes-Engordany.

Licitats
treballs
l'adequació
espais
Centre de Formació d'Adults
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic