Diari digital d'Andorra Bondia
L’impacte econòmic de les estacions d’esquí nòrdic supera els set milions
L’impacte econòmic de les estacions d’esquí nòrdic supera els set milions

L’impacte econòmic de les estacions d’esquí nòrdic supera els set milions


Escrit per: 
Redacció

Les estacions d’esquí nòrdic de Catalunya tanquen la temporada 2016-2017 amb un impacte econòmic de més de set milions d’euros sobre la producció, xifra que fa referència a la quantitat de diners que s’han mogut en l’economia arran de les activitats a les estacions. Si només es consideren els ingressos i les despeses derivats de la venda de forfets, l’impacte econòmic a les estacions és d’1,13 milions d’euros, que han generat un retorn al territori de 6,12 euros per cada euro gastat pels usuaris en concepte de forfet i lloguer. “És evident que l’aposta feta per la mancomunitat, els ajuntaments i les estacions és bona per al territori, per l’impacte econòmic i sobretot per la fixació de població en aquestes petites valls del Pirineu. Sempre hem dit que les estacions són motors de prosperitat en aquests indrets. Ara les dades presentades ho demostren”, va afirmar la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l’Esquí Nòrdic.
Aquestes dades, i d’altres, es desprenen d’un estudi encarregat per la mancomunitat d’estacions d’esquí nòrdic de Catalunya on s’ha recollit gairebé un miler de valoracions. L’estudi analitza les dades sociodemogràfiques i socioeconòmiques de les persones usuàries de les estacions de Guils, Lles, Aransa, Sant Joan de l’Erm, Tuixén-la Vansa, Virós-Vallferrera i Tavascan fins a calcular l’impacte econòmic del conjunt de les estacions. Aquest estudi va ser presentat a la Seu d’Urgell davant dels principals responsables de les estacions d’esquí nòrdic, del president de la mancomunitat, del representant de la Generalitat per a les estacions d’esquí i de diferents tècnics i polítics del Consell Comarcal de la Cerdanya i l’Alt Urgell.
La procedència majoritària dels visitants del conjunt de les estacions d’esquí nòrdic és la demarcació de Barcelona (60%), especialment de les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Bages. Per comarques, però, l’Alt Urgell és la que més visitants hi aporta. Així mateix, l’estudi recull visites de públic de més de dos-cents municipis catalans a les estacions d’esquí nòrdic, cosa que posa en relleu l’abast territorial d’aquesta modalitat esportiva.  
Pel que fa al tipus de públic, cal destacar el públic familiar (45%) i el públic que esquia amb parella (39%) o bé amb amics (37%). Per sota queden les persones que esquien soles (23%) i les que ho fan amb club esportiu (5%). 
Quant a la franja d’edat amb més presència a les estacions es destaca el públic de 30 a 50 anys, amb especial rellevància de la franja d’edat de 40-49 anys (38% del total). I pel que fa al gènere, predominen els homes amb un 56%, davant el 44% de dones. Entre els canals i mitjans de consulta per assabentar-se de l’estat de pistes, la principal preferència és la pàgina web de l’estació en concret. Les xarxes socials i la pàgina web de Tot Nòrdic completen el podi dels mitjans més consultats.

 

estacions
esquí nòrdic
impacte
econòmic

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte