Diari digital d'Andorra Bondia
La tirolina d'Alaska, similar a la que es vol fer a Naturlandia.
La tirolina d'Alaska, similar a la que es vol fer a Naturlandia.

L'impacte mediambiental és favorable a la tirolina


Escrit per: 
Agències / Foto: ICY TRAIT POINT

Tot i estar subjecte a modificacions, l' impacte mediambiental de la tirolina que vol construir el comú de Sant Julià de Lòria entre la cota 1.600 i 2.000 de  Naturlandia mostra que la implementació del giny és favorable i que, per tant, no representa cap perill per a la fauna i flora que envolta el parc. Així es mostra en el projecte que s'ha sotmès a informació pública aquest dimecres, durant quinze dies hàbils, perquè qualsevol interessat pugui consultar-lo adreçant-se al departament d'Urbanisme del comú lauredià. Segons han informat els tècnics que han estat treballant a la zona, l'únic element a destacar és el punt de sortida, ja que es troba molt a prop de l'atracció del  tobotronc i, per la qual cosa, s'hauria de construir una passarel·la en forma de ziga-ziga que arribés fins a l'inici de l'atracció, tot i que, en principi, tampoc representa un problema tan gran que faci inviable la construcció.

Cal recordar que l'atracció vol permetre fer baixar de forma simultània a sis persones en un descens d'un minut i mig. És per aquest motiu que també s'ha sobrevolat tot el trajecte, des de la sortida fins a l'arribada, per veure si l'alçada dels arbres que es troben en aquesta zona és compatible amb la baixada dels usuaris sense que hi hagi cap perill. Des del departament tècnic s'informa que s'hauria de fer una tala d'arbres selectiva, és a dir, eliminar els que són més alts per tal de garantir la seguretat. A més, també s'indica que hi ha d'altres que, tot i que en l'actualitat no tenen una alçada tan elevada com per ser tallats, és possible que en un futur s'hagi d'intervenir per eliminar-los, tot i que aquesta circumstància podria tenir lloc d'aquí a molts anys, ja que el creixement d'aquests arbres és molt lent i, fins i tot, podria suposar un benefici. A banda, també s'ha estudiat l'impacte que pot tenir per als ocells les sirgues del giny, que tampoc hauria d'ocasionar cap problema, ja que el seu diàmetre supera els 20 mm i esdevé la mida suficient per a la seva visibilitat. A més, està prevista una senyalització lateral per evitar la col·lisió de les aus.

D'altra banda, l'arribada de l'atracció és una de les zones en què no hi ha cap mena de problema, ja que aquesta està pensada que se situï en la zona del camp de tir amb arc i, per tant, no s'hauria d'intervenir donat l'ampli terreny del qual es disposa en aquest indret. Amb l'impacte mediambiental ja configurat, el següent pas és consensuar-lo amb la conselleria de Medi Ambient del comú, que serà des d'on es consensuaran les decisions que s'hagin de prendre, les possibles modificacions que s'hagin de fer al parc i tenir en consideració totes les opinions que tal de dur a terme la construcció de la tirolina respectant al màxim el medi ambient.

impacte mediambiental
favorable
tirolina
Comentaris: 1

Comentaris

El gran impacte serà l'econòmic, on ens confonguem. El comú s'haurà de quedar bona part del paquet d'accions de la tirolina destinades als accionistes particulars, com va passar amb Naturlandia. Així, el conjunt dels lauredians cada cop més propietaris del parc i de la tirolina. I cada cop més endeutats. Avui, pagant el comú pel mal temps de l'estiu i pel mal temps de l'hivern, no és veritat que els ingressos corrents de Naturlandia siguin superiors a les despeses corrents. Prou de comptabilitat creativa! Prou d'enginyeria comptable! Prou de comptabilitat de ciència-ficció!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic