Diari digital d'Andorra Bondia
L’impagament de la pensió a la filla deriva en una investigació
L’impagament de la pensió a la filla deriva en una investigació

L’impagament de la pensió a la filla deriva en una investigació


Escrit per: 
Pepa Gallego

El que hauria pogut ser un judici per un altre cas d’impagament de pensió a la filla o, cosa que és el mateix, per un delicte menor d’obstaculització d’execució de resolucions judicials, va acabar ahir amb la petició de la fiscal d’una investigació sobre un possible delicte de frustració de procediments executius de cobrament, que ve a ser amagar els béns per no fer efectiva una obligació. És a dir que el pare processat ahir no només s’enfronta als tres mesos d’arrest nocturn demanats per la fiscal i al pagament de més de 34.500 euros en concepte de pensions no pagades, reclamades per l’acusació, sinó que si la investigació té un resultat positiu pot arribar a entrar a presó per penes que van de tres mesos a tres anys, pel delicte de frustració de procediments executius de cobrament.
La parella es va divorciar el febrer del 2008 i en la sentència de divorci es va establir una pensió de 450 euros que havia de pagar el pare a la filla. Fins al 2011 va ser satisfeta per l’avi patern de la criatura, que actualment té 
13 anys. El març del 2011 aquesta pensió ja no es va cobrar, perquè l’avi va al·legar que pagava la hipoteca del pare i que no podia fer-se càrrec de tot. I el pare va deixar de treballar a l’empresa familiar d’on rebia la nòmina després que durant dos mesos la Batllia li va retenir més de 700 euros per cobrar-se la pensió impagada. 
Segons l’acusació particular, l’home s’ha muntat una sèrie de coses per declarar-se insolvent i no pagar la pensió a la filla. L’empresa per a la qual treballa, que és de supervisió de clavegueram, té contractacions fins i tot del Govern i té altres treballadors. En tots aquests sis anys, segons el processat, que ara és autònom, no ha tingut ingressos suficients per fer-se càrrec de la pensió. Però des de la part acusatòria afirmen que va canviar els comptes a nom del seu pare i va “camuflar els ingressos”. Com a prova la part acusatòria i l’exdona van dir que té un nivell de vida alt perquè els seus altres dos fills, de la seva parella actual, són d’un club d’esquí i tenen tres motos de neu i un quad. “Ell ha preferit amagar la nòmina que tenia,  convertir-se en autònom i pagar a la CASS 400 euros, tot i que el que li havia de pagar a la filla era poc més”, va declarar l’exparella. 
La fiscal tampoc troba motius per a l’impagament i veu una “intenció de no satisfer la pensió”, i per això, a més de demanar una investigació per saber si ha amagat béns per no fer front a la seva obligació, considera que és autor del delicte menor d’obstaculització d’execució de resolucions judicials. Per la seva banda, l’acusació particular, a més d’imputar-li aquest delicte menor, li reclama més de 34.500 euros en concepte de responsabilitat civil. Finalment, la defensa reclama l’absolució del processat i argumenta que és la mateixa Batllia la que no ha dut a terme els actes necessaris per aconseguir l’execució de les resolucions judicials. 

Sis mesos de condicional per una empenta i estirar els cabells 

La fiscal va demanar ahir sis mesos de presó condicional per a una jove que en va agredir una altra a l’avinguda Meritxell de la capital. L’acusa del delicte major de lesions doloses que han requerit seguiment mèdic, perquè la víctima va patir una cervicàlgia i va haver de portar un collaret cervical durant més de deu dies. A banda reclama 750 euros en concepte de responsabilitat civil, i tot tenint en compte que en el moment de la baralla, el novembre del 2014, la processada tenia 21 anys. La defensa, en canvi, demana la lliure absolució perquè considera que només va ser una empenta, que va provocar que caigués a terra sense fer-se cap cop, i que es van estirar els cabells mútuament. Aquesta part considera que no està provat que la cervicàlgia sigui conseqüència de la baralla i va apuntar que la mateixa víctima no va acudir al servei d’urgències de l’Hospital fins 24 hores després. 
Els fets van passar l’1 de novembre del 2014, quan la processada anava amb la seva parella i es va trobar l’altra jove, de qui havia estat companya al centre d’estudis d’Aixovall, on cursaven estètica. Un altercat anterior que va provocar l’expulsió definitiva de la processada d’aquest centre i l’expulsió durant uns dies de l’altra va ser el que va provocar la discussió, ja que la primera va reclamar-li explicacions a la segona per tot allò que havia esdevingut a Aixovall. Va ser quan de les paraules es va passar a les mans, i a més de l’estirada de cabells i l’empenta la jove que acusa la processada va dir que havia rebut cops de puny i bufetades, que li havien provocat fins i tot alguna ferida amb sang a les cames. La defensa diu que això no consta als informes. 

tribunals
impagament
fiscal
delicte
Batllia
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic