Diari digital d'Andorra Bondia
Vehicles circulant per la zona on s’ha activat la prova pilot.
Vehicles circulant per la zona on s’ha activat la prova pilot.

L’inici de la prova pilot a la rotonda d’Anyós estalvia 10 minuts de viatge


Escrit per: 
P.G. / Foto: Agències

Ahir va ser el primer dia de la prova pilot d’habilitació del doble carril a la rotonda d’Anyós, a la CG-3 a la Massana, i els resultats van ser satisfactoris. Així ho va explicar el cap de Mobilitat, Jaume Bonell, que va remarcar que el viatge dels usuaris provinents de les valls del Nord s’havia reduït 10 minuts. Segons Bonell es va aconseguir una major fluïdesa en el trànsit, tant des de la carretera d’Anyós, que tenia un carril directe, com de baixada des de la Massana.

Prova d’aquesta millora és que el túnel del Pont Pla no va patir cap saturació de trànsit durant les dues hores que va durar la prova pilot, des de les set fins a les nou del matí. Segons Bonell cada dia en aquest tram horari, que és l’hora punta de baixada de trànsit, “hi ha un moment que a dins del túnel del Pont Pla hi ha saturació del trànsit i per motius de seguretat hem de tallar la circulació, i ahir va ser el primer dia que no ho vam haver de fer”, va manifestar.
Bonell va celebrar la bona rebuda de la prova pilot per part dels conductors, i a les xarxes socials no es va registrar cap crítica, a diferència del que va passar amb la realitzada el mes de gener passat per donar fluïdesa al mateix volum de trànsit. De fet, a les xarxes socials, Ciutadans Compromesos es van mostrar satisfets d’aquest inici de la prova pilot i van recordar que era una proposta del seu programa electoral.
L’actual prova pilot està previst que duri fins al 28 de juny, coincidint amb la fi del curs escolar. Segons Bonell, al llarg d’aquest període s’han d’estudiar altres casuístiques, com la circulació els diferents dies de la setmana, l’efecte pluja, o si hi ha algun accident. Amb tot, es farà una valoració final, en cas que sigui positiva, de si es decideix habilitar el doble carril de forma definitiva. Bonell va explicar que si es decideix fer serà una obra de poca envergadura, “ja que només parlem d’uns treballs d’una capa d’asfalt i unes marques de pintura que en dos dies poden estar”, va dir.
Per altra banda, l’enquitranament dels carrils de la frontera del riu Runer entre les noves casetes de la policia i l’asfalt de l’interior de la duana està previst que finalitzin demà. Segons Bonell no han provocat cap incidència important perquè les obres es fan en horari nocturn.
Bonell també va declarar que estudia activar dispositius similars a altres punts conflictius de la xarxa viària. Entre ells el tram a la zona dels bombers de Santa Coloma, que en sentit sud passa de dos a un carril (seria mantenir-ne dos en jornades en què es concentra molta gent que surt del país), i a la zona de Sant Joan de Caselles fins al poble de Canillo en sentit sud, que també passa de dos a un carril.
Per altra banda, Mobilitat va informar que ahir i avui, de les nou del vespre fins a les 6 del matí, l’RN-20 romandrà tallada per obres. Dins d’aquest horari, la ruta alternativa d’accés a França que s’ofereix als conductors és el port de Puymorens i el túnel de Puymorens.

mobilitat
santa coloma
pilot
alçada
bombers
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic