Diari digital d'Andorra Bondia
Edifici de l’Institut Barraquer.
Edifici de l’Institut Barraquer.

L’Institut Barraquer és el nou proveïdor per a patologies oftalmològiques


Escrit per: 
P.G. / Foto: Bondia

La CASS ha signat un conveni amb l’Institut Barraquer que permet ampliar l’oferta sanitària del Principat amb aquesta institució, que compta amb un prestigi internacional. 
L’Institut Barraquer ha presentat una oferta de serveis i unes tarifes alineades amb les dels centres amb què actualment la CASS manté conveni.  Per tant, a partir d’ara, un oftalmòleg del país, el SAAS o la CASS hi podran derivar els pacients. 
Des de la CASS es destaca positivament la inclusió  d’aquest centre en la cartera de proveïdors, especialment per a patologies d’alta complexitat. Segons fonts de l’àrea mèdica de la CASS, serà sobretot per a la patologia “del pol posterior de l’ull i la degeneració macular associada a l’edat”. Per altra banda, destaquen que l’Institut Barranquer disposa d’un banc d’ulls propi. 
Fins ara, aquestes patologies es tractaven a l’Institut Català de la Retina, que també ho podran fer, ja que no es substitueix com a proveïdor sanitari de la CASS i altres centres d’oftalmologia a través de l’acord amb Assistència Sanitària Col·legial, que també es manté.
El valor afegit que aporta aquest conveni nou amb Barraquer és la formació continuada, de què podran gaudir els oftalmòlegs del país, i també la participació en les sessions clíniques que l’Institut porta a terme.

Clicar metge referent
Per altra banda, també s’ha presentat una aplicació informàtica que permetrà informar a la CASS del metge de referència. El pacient, podrà, a través del lloc web de la CASS o en la mateixa consulta del professional, escollir i/o canviar el seu metge de referència. Aquest fet forma part del projecte de reforma sanitària que impulsa el ministeri de Salut. 
La CASS també ha donat el vistiplau al ministeri de Salut perquè s’inclogui el dispositiu Peristeen a la cartera de serveis, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients afectats de restrenyiment crònic d’origen neurològic i aquells a qui els procediments habituals no els són eficients. Segons la CASS, es tracta d’un producte sanitari finançat per França però no per Espanya. Aquest dispositiu millorarà la qualitat de vida dels pacients afectats per restrenyiment crònic rebel als procediments i teràpies convencionals, i que es genera habitualment per problemes neurològics. Aquest problema, segons la CASS, se sol presentar en persones d’edat avançada com a complicació d’un accident vascular cerebral o d’un procés neurodegeneratiu avançat.  Per altra banda, la CASS també informa que s’han iniciat els treballs per consensuar la proposta que el Consell General i la comissió de Finances li va demanar sobre les simulacions de canvis en el sistema de pensions derivades dels actuaris d’Actense. 

1.600 noves pensions

El consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha presentat les dades d’activitat de l’àrea de pensions i convenis internacionals relatives a l’exercici 2017, en què es destaca que s’han resolt 2.500 dossiers de pensions de jubilació, reversió i invalidesa.  A més, s’han registrat 55.000 formularis d’assegurats, beneficiaris i pensionats en aplicació dels convenis de seguretat social.

Pel que respecta al 2018, la CASS preveu que 1.600 persones que en algun moment de la seva vida laboral van estar assegurades a la seguretat social puguin demanar una pensió o capital de jubilació i es preveuen unes 1.200 demandes d’invalideses, reversions i complements no contributius. 

cass
institut Barraquer
conveni
oftalmologia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte