Diari digital d'Andorra Bondia
L’institut Joan Brudieu acorda retirar la càmera instal·lada dins d’una aula
L’institut Joan Brudieu acorda retirar la càmera instal·lada dins d’una aula

L’institut Joan Brudieu acorda retirar la càmera instal·lada dins d’una aula


Escrit per: 
Agències

El director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va lamentar el “rebombori” originat arran de la instal·lació d’una càmera de videovigilància en una de les aules de l’Institut Joan Brudieu de la Seu. Per Cullerés, “la qüestió no tenia més transcendència però ha agafat una volada que no era la desitjada pel centre, i per això ha pres decisió de retirar-la”, segons un comunicat d’ahir de l’institut. El director dels serveis territorials va remarcar que si bé el centre havia instal·lat la càmera en una aula, no s’havia arribat a posar en funcionament ja que abans de fer-ho els responsables de l’institut volien conèixer els protocols del departament en aquest sentit. Per solucionar casos de “conflictivitat”, Ensenyament aposta per altres mecanismes, com ara programes de convivència i tutories entre iguals, i només acceptaria la instal·lació de càmeres “per raons de seguretat o de protecció de béns”, segons Cullerés. Ensenyament, però, descarta emprendre cap mesura contra la direcció del centre.
Cullerés va explicar que la direcció de l’institut, prèvia consulta al claustre, va prendre a finals del primer trimestre la decisió d’instal·lar una càmera en una de les aules, però “només la tenien instal·lada i no estava en funcionament”. Segons el director dels serveis territorials, els darrers dies l’institut havia demanat informació sobre els protocols necessaris per posar-la en funcionament, malgrat que finalment ha optat per retirar-la “després del rebombori que s’ha aixecat” en fer-se pública la notícia. I és que, segons Cullerés, “al centre no hi ha cap tipus de conflictivitat més enllà de la que té qualsevol institut de secundària”. 
Cullerés va explicar que en aquests últims dies ha mantingut contactes amb el director del centre, que ha explicat al responsable del departament a Lleida els motius pels quals l’institut havia pres la decisió d’instal·lar la càmera en una aula, que farien referència a “assumptes interns”. Cullerés va lamentar que la qüestió “hagi pres una dimensió que ni era l’objectiu ni es correspon amb la realitat del centre”, fet que ha dut la direcció a retirar la càmera que havia instal·lat “per poder tornar a la normalitat”. Per això, des d’Ensenyament aposten per potenciar amb el grup afectat per la instal·lació de la càmera el treball en la convivència entre l’alumnat a partir dels protocols ja establerts pel departament.
El director dels serveis territorials d’Ensenyament va remarcar que la normativa preveu la possibilitat d’instal·lar càmeres en centres educatius, però va deixar clar que aquest “no és l’objectiu” del departament, tret que sigui “per raons de seguretat o de protecció de béns”. Així, per abordar casos de conflictivitat es prioritzen altres mecanismes, com ara programes de convivència i tutories entre iguals. 
El Joan Brudieu va emetre un comunicat en què anunciava que “retirava la càmera de videovigilància instal·lada dins d’una de les aules i que encara no havia entrat en funcionament”. Fonts del centre educatiu han manifestat que l’institut no farà cap altre tipus de declaració a part del comunicat en què es justifica els motius pels quals es retira la càmera. Segons el centre, “l’enrenou” al voltant de les càmeres “no ajuda” a la imatge de “bona convivència” de la comunitat educativa i ofereix “una visió” contrària a la realitat quotidiana que es viu. El departament d’Ensenyament va demanar al centre que justifiqués el motiu pel qual instal·lava càmeres a dins les aules, ja que aquesta ha de ser una mesura “molt excepcional”. El centre va instal·lar videovigilància a l’aula a petició de l’equip docent.

 

Joan Brudieu
càmera
videovigilància
Ensenyament
Miquel Àngel Cullerés
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic