Diari digital d'Andorra Bondia
El ple del 14 d’octubre passat, amb la presidenta de la institució, Josefina Lladós, a la dreta de la imatge.
El ple del 14 d’octubre passat, amb la presidenta de la institució, Josefina Lladós, a la dreta de la imatge.

Lladós es nega a parlar del SADEscrit per: 
Alba Doral / Foto: C.C.A.U.

Cada dia, religiosament, i més d’un cop al dia, les dues treballadores del servei d’atenció domiciliària que depenen del CAPAU consulten el correu electrònic per si els arriba alguna notícia sobre quin serà el seu futur. Però res. Tampoc les que estan contractades per l’empresa Suport Assistencial (si més no, les que es mantenen en contacte amb el sindicat SAD) saben quines seran les seves condicions laborals un cop aquesta empresa deixi de prestar el servei, que ha de passar a Sumar. 

Enmig d’aquest silenci envers les treballadores, que han anat denunciant  la situació als mitjans de comunicació, aquest rotatiu es va intentar posar en contacte amb la presidenta del Consell Comarcal, Josefina Lladós. Com dedueixen els lectors, en compliment de la correcta praxi informativa que consisteix a consultar amb totes les parts. Lladós, però, es va espolsar la demanda d’entrevista amb un “de moment no direm res” a través del servei de premsa del Consell Comarcal. Pura transparència informativa que no deixa de sobtar en algú que va exercir professionalment com a periodista. 

Davant la insistència, apel·lant a la inquietud que les treballadores han expressat en diferents ocasions, l’argument lleugerament ampliat és que no es facilitarà cap informació a través dels mitjans sobre la situació de les empleades sense comunicar-la prèviament a les interessades. A banda, insisteixen, el tema ha de passar per les comissions i el ple abans que arribi a l’opinió pública. En la qual s’ha de comptar amb els usuaris del servei, que a hores d’ara tampoc no saben qui el prestarà ni si canviaran les condicions. 

Acceptades aquestes explicacions com raonables, deixant de banda que les informacions oficioses situen l’entrada de Sumar pels volts del dia 14 i que això deixa a penes deu dies perquè sàpiguen si se subrogaran els seus contractes laborals i en quines condicions treballaran, amb el conseqüent neguit, aquest rotatiu s’interessa pels motius que van decidir l’equip de govern del Consell Comarcal a passar el servei de Suport Assistencial a Sumar. 

Onada de notícies desfavorables
Recordem que si la primera prestatària, com va quedar de manifest en aquell últim ple, va ser objecte de nombroses queixes per part de treballadores i usuaris (finalment es va acordar obrir-ne un expedient) la segona arriba precedida d’una onada de notícies negatives, la més recent, la vaga que anuncia la plantilla que té al Vallès Occidental.  Però tampoc en aquest cas, que ja no té a veure amb la situació de persones concretes, sinó amb les decisions d’una institució que ha de retre comptes a la ciutadania, consideren des del Consell Comarcal que s’ha de donar cap resposta. Aquí la breu conversa assoleix un punt delirant quan l’interlocutor addueix que “ni els consellers” presents al ple ni les treballadores, que també hi eren, havien formulat cap pregunta al respecte en el transcurs d’aquella sessió. Una sessió que es va seguir en streaming a través de YouTube, on previsiblement segueix penjada. A excepció de la part final, allà on va intervenir la portaveu sindical de les treballadores, Ester Sagués. 

A falta de respostes concretes, el periodista es creu amb la potestat d’elucubrar si darrere d’aquest impenetrable silenci de Lladós no hi ha, entre altres qüestions, el desig d’espolsar-se una patata calenta, atès que està previst que a finals d’any cedeixi la presidència a Martí Riera, actual vicepresident i alcalde de Coll de Nargó, segons el pacte entre Junts i ERC. 

Lladós
SAD
Comentaris: 1

Comentaris

Violència institucional envers les cuidadores! PROU DE SILENCI I MIRAR CAP UN ALTRE COSTAT ! SAD PÚBLIC =GESTIÓ PÚBLICA

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic