Diari digital d'Andorra Bondia
Els hotels han superat el 90% d’ocupació durant la segona setmana del mes d’agost.
Els hotels han superat el 90% d’ocupació durant la segona setmana del mes d’agost.

L'ocupació hotelera supera el 90% durant la segona setmana d'agost


Escrit per: 
M. P. / M. P. A. / Foto: Facundo Santana

L’afluència turística manté una tendència creixent aquest mes d’agost que s’ha vist traduïda en una millora de l’ocupació hotelera durant la segona setmana del mes. Segons les dades facilitades per la Unió Hotelera (UHA), entre el 8 i el 14 d’agost l’ocupació als hotels adherits a l’associació ha estat del 90,65% de mitjana, molt per sobre del 77,36% de la setmana anterior. “La segona i tercera setmana d’agost són clau per al mes i per a l’estiu”, va apuntar el president de la UHA, Jordi París, que va remarcar que les dades “han progressat com era de preveure, bé” i que s’han repartit de manera similar a totes les parròquies.

Des de la patronal es destaca que la xifra millora respecte als percentatges assolits durant els dos anys de pandèmia (de fet, fa tot just un any l’ocupació va ser del 88%), alhora que s’admet que no s’ha arribat encara als nivells d’abans de l’aparició de la Covid (el 2019 es va arribar al 92,5% d’ocupació hotelera). En tot cas París assegura que les dades són “positives pel destí i per al sector” i va remarcar que “hem estat a prop de les xifres del 2019” i que cal tenir en compte que aquest any “tots els destins estan oberts i la gent tenia ganes de fer els viatges que no havia pogut fer els dos últims anys”. A més, un altre element positiu és que s’han pogut apujar els preus respecte d’ara fa tres anys.

D’altra banda es manté un “nivell alt” de reserves d’última hora, moltes entre 1 i 3 dies abans de l’arribada al destí. “Aquest estiu és una tendència, veurem què passa més endavant i ja traurem conclusions a finals de mes, però aquest estiu està marcat per aquesta situació”, va indicar, afegint que hi ha diferents factors que hi influeixen, tant la incertesa dels darrers temps com la meteorologia. En tot cas, celebra que “de moment ens juga a favor i esperem que aquesta setmana segueixi sent un aliat”.

I és que la previsió de cara a aquesta setmana és que l’ocupació torni a baixar una mica i se situï en el 77,06%, però les reserves d’última hora podrien fer que la dada millorés de manera notable. En tot cas, les xifres assolides durant la segona quinzena del mes “determinaran” el resultat de tot l’agost. París va afirmar que des de la patronal no s’han marcat una fita concreta de xifra d’ocupació per tancar l’estiu, sinó que “l’important és no desmarcar-se i poder analitzar on estàvem abans de la pandèmia i la comparativa amb la pandèmia”, i per ara, “la tendència és bona i esperem que no es perdi”.

Les vendes als comerços cauen un 3% el cap de setmana llarg
El cap de setmana de tres dies, coincidint amb la festivitat del 15 d’agost, no ha estat excessivament positiu pel que fa a les vendes en els comerços. Així ho van assegurar des de l’associació de comerciants Eix Central, segons els quals, mirant concretament les dates del 13 al 15 d’agost “hem tingut més afluència de gent” però en canvi “les vendes s’han reduït un 3%” en comparació amb les mateixes dates de l’any passat.

De fet, des de l’entitat van assegurar que si es fa una valoració global de l’estiu, detecten “menys gent en general i menys compres” que un any enrere. Aquesta situació l’atribueixen directament al fet que l’any passat es va registrar major afluència perquè en no poder anar a destins llunyans per les restriccions de la pandèmia, molts visitants van optar per venir a Andorra. Aquest any, però, la situació ha canviat i a més, el temps no ha acompanyat.

Andorra
turistes
ocupació hotelera
agost
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic