Diari digital d'Andorra Bondia

López aposta per redefinir el model de la Cimera sobre el Futur d'Europa


Escrit per: 
Agències


El ministre d'Economia i Finances, Pere López, ha estat l'encarregat de cloure la Cimera sobre el Futur d'Europa. Segons López, s'ha de redefinir el model de l'esdeveniment, tot i que ha assenyalat que en aquesta edició ja s'han introduït elements que marquen 'un punt d'inflexió' cap a la direcció en què li agradaria que s'enfoqués la Cimera.

En concret, amb els canvis introduïts s'ha aconseguit 'implicar una mica més el teixit empresarial andorrà i, que per tant, el format tingués aquest doble component d'una reunió en la que participen experts internacionals però que també té un retorn cap a la societat andorrana, i a la classe empresarial especialment'.

Els temes que s'han tractat en aquesta edició han girat a l'entorn del turisme, els models d'acostament a la Unió Europea, els mercats financers i els paradisos fiscals. Segons López, es van escollir unes qüestions que 'sense perdre importància' en l'àmbit europeu i mundial 'també fossin d'interès per Andorra'. Tot i així, el ministre ha reconegut que potser no s'ha aconseguit 'l'impacte que es buscava' i que s'ha quedat en 'un punt mig'.

No obstant això, López ha destacat que hi ha hagut una 'reacció per part dels empresaris'. Un fet que ha qualificat de 'positiu', ja que no es volia que es debatissin 'qüestions rellevants per experts internacionals' i que l'empresariat andorrà en quedés 'una mica al marge, com havia pogut succeir en alguna edició anterior'.

El plantejament del Govern de cara a les properes edicions és de 'deixar passar uns dies i fer un balanç just sobre les qüestions que han funcionat molt correctament i sobre altres qüestions que afecten més al model i a la forma que ha de prendre aquest esdeveniment en un futur i prendre una decisió de cara a properes edicions'.

López ha remarcat que 'amb una aportació de recursos menys important' es pot assolir un model que constitueixi 'un fòrum de debat on es pugui portar alguna personalitat atractiva i que, a més, els temes que es parlin enriqueixin la societat andorrana.' El Govern, mitjançant ADI, publicarà les conclusions 'perquè si no ha pogut ser de forma presencial, puguin arribar de forma escrita als empresaris'.

Número de vots: 67
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic