Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió de consell de Comú d'Escaldes-Engordany celebrada aquest dilluns a la tarda.
Un moment de la sessió de consell de Comú d'Escaldes-Engordany celebrada aquest dilluns a la tarda.

L'oposició d'Escaldes-Engordany planteja que es deixi construir més en amplada a canvi de més alliberament d'espai


Escrit per: 
Agències / Foto: Comú d'Escaldes-Engordany

El fet que un propietari del Clot d'Emprivat hagi plantejat la possibilitat d'alliberar més terreny a canvi que se li permeti construir més metres quadrats en amplada a les plantes més altes de l'edifici ha fet que el conseller de Liberals d'Andorra + Independents al Comú d'Escaldes-Engordany, Higini Martínez-Illescas, hagi posat sobre la taula aquesta possibilitat. Una opció que ha secundat l'altra consellera de l'oposició, la socialdemòcrata Cèlia Vendrell, que ha posat en relleu que "no hauria de ser tan complicat fer-ho". La cònsol major, Trini Marín, ha destacat que ella no tanca la porta a aquesta modificació, però creu que a final de mandat no és una qüestió que s'hagi d'abordar i per això ha assegurat que ho haurà d'analitzar la pròxima corporació comunal que sorgeixi de les urnes el mes de desembre.

D'aquesta manera, Marín ha destacat que abans de fer el canvi al pla d'urbanisme (POUP), que permet que en aquesta zona els propietaris puguin construir fins a 20 pisos alliberant espai, es va fer un estudi per avaluar que es pogués "donar servei" a tots els propietaris i que, per exemple, tothom tingués l'aigua necessària. Per tant no veuria malament que a canvi d'alliberar més espai del 15% aquests propietaris poguessin construir més en amplada, però ha incidit en què caldria "un estudi sobre l'impacte" que aquesta mesura pugui comportar. En aquest sentit, ha defensat que es va fer un estudi "important per a la sostenibilitat a la zona" i perquè ara vingui un propietari a fer una proposta no s'ha d'actuar de manera immediata. Quant a la situació a la zona del Clot d'Emprivat, Marín ha destacat que hi ha hagut un "boom" quant a l'activitat constructiva després que de l'entrada de tres projectes constructius i ha afegit que, darrerament, tot i que hi ha demandes d'informació, no s'està plasmant en més projectes entrats.

Des de l'oposició es considera que es podria fer aquest canvi quant a l'alliberament d'espai, ja que se'n beneficiarien tant els propietaris com la ciutadania. Així ho ha posat en relleu Martínez-Illescas que ha considerat que "quan abans es facin els canvis millor, perquè els temps ens apreta" i ja hi hauria propietaris que es podrien beneficiar d'aquestes modificacions. Vendrell creu que no hauria de suposar un daltabaix, ja que no es tractaria de donar més metres quadrats per a la construcció i que, per tant es podria fer de manera immediata.

Aquesta proposta ha sorgit en el marc de la votació de la modificació de fitxes i normes urbanístiques que ara hauran de ser sotmeses al parer de la comissió tècnica d'urbanisme. L'oposició ha demanat més concreció sobre alguns dels canvis com que es guanyi un metre en alçada en edificis. Marín els ha respost que és per poder incloure serveis al sostre i que no ha de suposar construir més pisos.

Gestió de l'aigua
En el torn de precs i preguntes Martínez-Illescas ha demanat si es tindria un pla B en cas que s'hagués de tallar el subministrament d'aigua a la parròquia. Marín ha defensat que en els últims anys s'han construït nous dipòsits i ara s'està fent una estació de tractament d'aigua potable. El conseller liberal s'ha interessat en saber per què no s'ha tirat endavant de manera definitiva la connexió de les xarxes d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany a la zona de la Dama de Gel, a la qual cosa Marín ha respost que calen més estudis, fer la separativa a certs carrers i que a més aquesta és una opció que només cobreix una part de la parròquia. Al seu torn, Vendrell ha defensat que hi hagi una gestió nacional de l'aigua i fins i tot un ens que s'encarregui de dur-la a terme, ja que ha recordat que l'actual llei és del 1985 i és del tot insuficient.

La sessió de consell de comú celebrada aquest dilluns també ha servit per donar el vistiplau a la modificació de la llei de finances comunals i per aprovar una transferència de crèdit per a la construcció d'un tram de col·lector a la plaça Coprínceps.

construir
més
oposició
Escaldes-Engordany
planteja
deixi
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic