Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la defensa de la tesi doctoral realitzada per Cristina Pesado Pons sobre la sostenibilitat de l'aigua a Andorra.
Un moment de la defensa de la tesi doctoral realitzada per Cristina Pesado Pons sobre la sostenibilitat de l'aigua a Andorra.

L'UdA acull la defensa d’una tesi doctoral sobre la sostenibilitat de l’aigua a Andorra


Escrit per: 
Agències / Foto: Universitat d'Andorra

La Universitat d'Andorra (UdA) ha acollit aquest dimecres la defensa de la tesi doctoral de Cristina Pesado Pons, qui ha esdevingut la catorzena persona en doctorar-se per l'UdA d'ençà que es va posar en marxa el programa de Doctorat el curs 2009-2010, sota el títol 'La sostenibilitat de l'aigua a Andorra: efectes a llarg termini del canvi climàtic i socioeconòmic en el recurs hídric'. La tesi ha estat codirigida per Juan Ignacio López Moreno i Marc Pons Pons.

L'objectiu de la recerca realitzada per Pesado ha estat l'anàlisi dels recursos hídrics al país i la seva sostenibilitat futura a través del model Water Evaluation and Planning (WEAP) system, combinant escenaris climàtics i d'usos del sòl amb escenaris socioeconòmics, com l'evolució de la població, el turisme, el consum i la producció de neu artificial. D'aquesta manera, Pesado ha analitzat, en tots els seus supòsits, si l'impacte del canvi climàtic pot comprometre la capacitat de satisfer la demanda d'aigua del país en un futur amb l'objectiu de dissenyar mesures d'adaptació i planificació sostenible del recurs hídric.

El tribunal ha estat format per Betlem Sabrià (Universitat d'Andorra), Ariadna Gabarda (Universitat de les Illes Balears), Noemí Lana-Renault (Universidad de la Rioja), David Regüés (Instituto Pirenaico de Ecología – CSIC) i Anna Ribas (Universitat de Girona). Pesado és llicenciada en Geologia i màster en Ciència i Gestió Integral de l'Aigua per la Universitat de Barcelona.

Andorra
universitat
tesi
UdA
Universitat d'Andorra
sostenibilitat
sostenibilitat de l'aigua
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic