Diari digital d'Andorra Bondia
Una concentració d'alumnes davant l'UdA.
Una concentració d'alumnes davant l'UdA.

L’UdA diu que el títol d’Infermeria és reconegut a tot l’espai europeu


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Agències

La Universitat d’Andorra (UdA)ha assenyalat que el Govern lliura títols per a una dotzena de carreres d’estudis reglats cursades a Andorra des del 1988 i fins a dia d’avui, en més de trenta anys, no ha conegut ni un sol cas d’homologació denegada. Així ho ha recordat la mateixa Universitat en ser requerida sobre la qüestió. 
A tot l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, el títol de bàtxelor en Infermeria és plenament reconegut, i en concret dona accés directe a la professió a França i és homologable a Espanya, on els 180 crèdits europeus del bàtxelor andorrà són homologats amb els 240 crèdits del grau espanyol. 
Precisament, amb la introducció d’aquest canvi en el nou pla d’estudis, es van complir els requisits que proposava l’Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (Aneca) d’Espanya per homologar la titulació andorrana. 
A més, com també va remarcar el ministre portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres de dimecres passat, així ho indiquen les resolucions favorables que té el mateix Govern i també un informe de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) d’aquest mateix juliol amb relació al nou pla d’estudis del bàtxelor d’Infermeria, aprovat i decretat pel Govern el juliol del 2018. Un pla d’estudis, d’altra banda, que ja està en vigor i en execució des del curs 2018-2019. 
La Universitat d’Andorra igualment ha explicat que s’ha donat algun cas concret de persones que en el passat han hagut de complementar uns crèdits, a causa d’algun cas d’acceptació condicionada d’algun funcionari de l’Estat espanyol. Davant d’aquesta situació, tant el Govern com el centre universitari van donar totes les facilitats per ajudar aquestes persones a superar amb èxit el tràmit espanyol d’homologació.

 

L’UdA
diu
títol
d’Infermeria
reconegut
tot
l’espai europeu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic