Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la formació 'Videojocs: de què parlem? / Videojocs: art i tecnologia', impartida a la Universitat d'Andorra i organitzada per Andorra Telecom.
Un moment de la formació 'Videojocs: de què parlem? / Videojocs: art i tecnologia', impartida a la Universitat d'Andorra i organitzada per Andorra Telecom.

L'UdA inclourà el curs vinent formació en videojocs al bàtxelor en Informàtica


Escrit per: 
Agències / Foto: C.G.

La Universitat d'Andorra (UdA) inclourà a partir del curs vinent una formació relacionada amb el sector dels videojocs dins el bàtxelor en Informàtica. Tal com ha explicat aquest dijous Josep Fortó, director del Centre d'Estudis Empresarials i Tecnològics, s'implantarà a aquest bàtxelor un nou pla d'estudis amb un model educatiu "basat en competències" i on els videojocs hi seran presents en un dels mòduls. Fins ara no hi havia formació específica en aquest camp "en creixement", que cada vegada té més demanda i sortides professionals, ha exposat.

Fortó ha fet aquest anunci en el marc de la formació 'Videojocs: de què parlem? / Videojocs: art i tecnologia' que s'està impartint aquest dijous –amb continuació el divendres al matí–, i que organitza Andorra Telecom. Tenint en compte la celebració del 10è Saló del Videojoc, la companyia s'ha unit amb la universitat per portar especialistes del sector, un professor i dos empresaris d'èxit, perquè expliquin les seves experiències i motivin als alumnes a introduir-se al món dels videojocs.

Aquest món que es pot veure des d'una vessant lúdica però que també té una vessant "professional", els "'serious games'", ha explicat el portaveu d'Andorra Telecom, Carles Casadevall, i que permeten desenvolupar aspectes relacionats amb la sanitat o l'empresa.

Així ho ha corroborat Enric Martí, professor de l'Escola d’Enginyeria i coordinació del màster de creació de videojocs UAB, que durant la seva formació ha defensat que un videjoc "no només és per divertir-se" sinó que també pot servir per aprendre i desenvolupar capacitats. A més, té molta sortida professional, ha reiterat, ja que mou diversos àmbits com el disseny gràfic, la programació o la comunicació audiovisual.

En total han assistit a la formació 35 alumnes, divuit dels quals són estudiants del bàtxelor en Informàtica, onze del batxillerat professional en Sistemes i Xarxes del centre d'Aixovall, i la resta són professors de totes dues titulacions.

"L'acollida ha estat fantàstica", ha celebrat Fortó, motiu pel qual Andorra Telecom ja pensa en ampliar-ho de cara a properes edicions del Saló del Videojoc.

UdA
curs
vinent
formacio
videojocs
bàtxelor
informàtica
Número de vots: 165
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic