Diari digital d'Andorra Bondia
Albert Font i Miquel Nicolau han signat el conveni aquest matí.
Albert Font i Miquel Nicolau han signat el conveni aquest matí.

L'UdA oferirà dues formacions sobre salut mental als agents implicats


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

El ministre de Salut, Albert Font, i el rector de la Universitat d’Andorra (UdA), Miquel Nicolau, han signat avui un conveni de col·laboració per al desenvolupament d’un programa acadèmic en el marc de la implementació del Pla integral de salut mental i addicions (Pisma).

La formació en atenció integral centrada en la persona i atenció comunitària es considera un aspecte imprescindible per a millorar la prevenció, la detecció, la intervenció i la rehabilitació en salut mental, així com per la lluita contra l’estigma. Així es contempla en el Pisma, que dedica una línia estratègica a la formació. El conveni de col·laboració permet desenvolupar un programa acadèmic amb formacions en salut mental i addicions destinades, d’una banda, al personal d’infermeria i, d’altra banda, a altres agents implicats. 

El primer curs està dirigit a infermers que vulguin formar-se en salut mental i addiccions o aquells que estiguin en altres àmbits i que vulguin actualitzar la seva atenció a persones amb aquestes condicions. Té com a objectius principals ampliar el coneixement sobre els sistemes de salut nacionals, actualitzar els coneixements sobre psicopatologies, aportar la visió d’intervenció assistencial seguint el model d’atenció centrada en la persona o donar eines per planificar i dissenyar plans d’atenció individualitzats.

El segon curs va dirigit a agents comunitaris i socials, com ara agents de policia, penitenciaris i de seguretat, bombers i professionals que treballin en activitats de lleure o esportives, que s’interessin per actualitzar els seus coneixements en salut mental.

El primer curs té una càrrega de 4,5 crèdits europeus i consta de 81,5 hores presencials i 53,5 hores de dedicació per preparar les sessions. El segon curs té una càrrega d’1,5 crèdits europeus i consta de 24 hores presencials i 21 de dedicació per preparar les sessions. En ambdós casos, el ministeri de Salut subvenciona els estudis en un 80% del preu.

El termini de preinscripció està obert fins al 21 de desembre de 2022 i es tramita a través del web uda.ad. Les classes començaran els dies 12 i 13 de gener de 2023, respectivament.

UdA
formacio
Agents
salut mental
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic