Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la presentació dels dos darrers volums de la col·lecció 'Campus' de l'UdA.
Un moment de la presentació dels dos darrers volums de la col·lecció 'Campus' de l'UdA.

L'UdA presenta els darrers volums de la col·lecció 'Campus', centrats en el dret laboral i el processal civil


Escrit per: 
Agències / Foto: M.P.

Dret processal civil del Principat d'Andorra i Dret laboral i de la Seguretat Social són els títols dels dos darrers volums de la col·lecció Campus de la Universitat d'Andorra (UdA). Amb aquests dos treballs, tal com ha explicat aquest dimarts la directora del Centre d'Estudis Virtuals i d'Extensió Universitària de l'UdA, Montserrat Casalprim, ja són set les edicions publicades pel centre educatiu. Es tracta, doncs, de dues obres que pretenen generar un gran interès en el públic i que permeten aprofundir en cadascuna de les matèries, que han estat actualitzades d'acord amb els darrers canvis legislatius.

Carmen Navarro, com a coautora del títol Dret processal civil del Principat d'Andorra, ha explicat que la publicació ofereix, principalment, una visió completa de l'estructura de desenvolupament del procés civil andorrà, dels seus principis i garanties, de les parts que hi intervenen i dels diferents tipus de procediments civils vigents a Andorra. Així doncs, el títol abasta el coneixement integral de la nova ordenació andorrana del procediment civil, des de les activitats prèvies a l'inici del procés fins al moment de satisfacció de la pretensió a través de l'execució. Els trenta-dos capítols del llibre analitzen de manera exhaustiva la regulació del procés civil andorrà compresa en el Codi de procediment civil i les disposicions legals complementàries del text que s'ocupen d'alguns aspectes concrets del procés civil. Segons Navarro, en el llibre preval un enfocament essencialment descriptiu, orientat a oferir una síntesi útil de les diverses institucions del procés civil andorrà.

D'altra banda, el coautor del llibre de Dret laboral i de la Seguretat Social, Jaume Ribert, ha exposat que el títol "és de lliure consulta i està adreçat a un públic molt ampli". Durant la seva intervenció, ha posat en relleu que aquest manual posa a l'abast de tothom els continguts d'una assignatura oberta dins del marc del màster en Dret de l'UdA. Es tracta d'una visió general de la regulació jurídica del Dret laboral i del Dret de la Seguretat Social aplicables a Andorra, amb la finalitat de resoldre els conflictes que apareixen amb més freqüència en aquests àmbits. També presenta els principals aspectes vinculats directament amb el Dret del treball material aplicable al Principat i el seu desplegament normatiu, així com una exposició completa de la regulació del sistema públic de protecció social vigent al país.

Les noves publicacions ja es poden adquirir a les llibreries, igual que els cinc primers títols de la col·lecció.

l'UdA
presenta
darrers
volums
col·lecció
'Campus'
centrats
dret laboral
processal
Civil

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte