Diari digital d'Andorra Bondia
Els hotels han augmentat en un 2% la venda d’entrades en comparació amb el 2017.
Els hotels han augmentat en un 2% la venda d’entrades en comparació amb el 2017.

L’UHA qualifica de “no encertades” les declaracions de Camp i Torres


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La Unió Hotelera d’Andorra (UHA) va manifestar ahir en un comunicat la seva “disconformitat” per les declaracions efectuades dijous passat en la presentació del balanç de l’espectacle Diva del Cirque du Soleil. Concretament, es refereixen a les paraules del ministre de Turisme, Francesc Camp, i del director de nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, que “van acusar al sector hoteler de la manca d’implicació referent a la venda d’entrades del Cirque du Soleil”. L’UHA afirma no compartir aquestes declaracions, que considera “que no han estat encertades”, tot i reconèixer, però, “l’excel·lent gestió que el ministre ha tingut fins al dia d’avui, i les bones sinergies i col·laboracions continuades que hi ha entre les dues entitats”. Segons el comunicat, el sector hoteler està totalment d’acord amb el projecte de portar un referent mundial com ho és el Cirque du Soleil al Principat cada estiu, i fa molts esforços per vendre’n les entrades, col·laborant amb Andorra Turisme perquè aquest esdeveniment sigui un èxit.
La implicació del sector hoteler depèn en gran part de la comunicació rebuda per part de l’entitat organitzadora i també de la gestió que aquesta realitza per a comercialitzar les entrades mitjançant els hotels, dos factors molt importants a tenir en compte, i que influeixen directament en les decisions dels hotelers a l’hora de comprar les entrades. Per aquest motiu, l’entitat vol demanar una reunió per solucionar els problemes que han tingut i millorar la venda d’entrades de cara a l’any vinent.
D’altra banda, també volen puntualitzar que l’UHA està elaborant un llistat per recopilar totes les queixes que han rebut dels seus associats, entre d’elles el fet que els hotels disposaven d’entrades amb una visibilitat no tan privilegiada com les que s’oferien durant els dies anteriors i el mateix dia de l’espectacle a través de la pàgina web de venda directa, on els espectadors les podien comprar al moment, escollint la seva ubicació a la graderia, fet que explica l’augment del 14% de les vendes directes a través d’aquesta pàgina.
L’entitat subratlla que comprar entrades del Cirque du Soleil és una decisió de caràcter empresarial en què no s’hauria d’entrar, ja que depèn de la casuística de cada establiment, tot i que ratifiquen que “la gran majoria d’hotels creuen en el projecte del Cirque du Soleil, independentment de si compren entrades o no”.
En les declaracions que han generat la resposta de la UHA, el ministre Camp renyava el sector hoteler però ometia tota crítica a d’altres sectors que també són susceptibles de vendre entrades del Cirque du Soleil. Analitzant les dades d’ocupació del mes de juliol, cal destacar que el nombre de turistes ha disminuït en un 2,6%, però mentre que l’ocupació del sector hoteler ha patit una davallada d’un 11%, la delsd apartaments d’ús turístic en els darrers anys ha augmentat molt considerablement. Tot i això, el sector hoteler ha augmentat la venda d’entrades en un 2% respecte a l’any anterior. És per això que creuen convenient “que hi hagi una millor comunicació amb els altres sectors per tal d’augmentar l’èxit de la proposta turística del Cirque du Soleil”.
Finalment, l’UHA recorda que el sector ha fet una gran reconversió en els darrers anys i considera “que les nostres aportacions poden ser positives”. Per això, fa una crida a poder fer projectes conjunts amb Andorra Turisme “per solucionar els problemes esmentats”, de la mateixa manera que ho fa en diversos àmbits de l’administració pública.

L'UHA
qualifica
declaracions
camp
torres
Número de vots: 233
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic