Diari digital d'Andorra Bondia
Presentació del concert de Quim Salvat, una de les activitats solidàries del 2018.
Presentació del concert de Quim Salvat, una de les activitats solidàries del 2018.

L’Unicef vol engegar una “borsa de voluntaris” pel 25è aniversari


Escrit per: 
M.P.A. / FOTO: J.G.

El comitè andorrà per l’Unicef celebra enguany el 25è aniversari de la fundació. Per celebrar-ho, es faran diverses accions durant l’any que començaran amb l’entrega dels premis Unicef 2019. Precisament el 25 de gener es va reunir el jurat d’aquest certamen per decidir quina de les tres candidatures considerava guanyadora.

Una de les prioritats que l’Unicef Andorra treballarà enguany serà la promoció del voluntariat, com ja va anunciar la seva presidenta, Laura Álvarez. En aquest sentit, Alberch va afirmar que “volem rejovenir el comitè i trobar l’encaix per tenir voluntaris i col·laboradors de totes les edats”. Els primers passos que faran seran de cara endins, perquè “hem de definir les tasques que poden fer els voluntaris segons el nostre reglament intern de funcionament”, va assenyalar. Unes tasques que poden anar des de fer tasques de suport en algun acte concret, o ajudar a traduir els documents que arriben des de l’Unicef, que estan en anglès. 
En definitiva, es plantegen la creació d’una “borsa de voluntaris” com un dels fruits d’aquest 25è aniversari. Per aconseguir-ho, volen comptar amb la col·laboració d’empreses i entitats “perquè facin d’intermediàries”. 
D’altra banda, també voldrien aquest 2018 actualitzar el reglament de funcionament dels consells d’infants. Des de l’Unicef consideren que és un projecte consolidat, ja que existeixen a totes les parròquies, però es pot “millorar el seu funcionament”, va assenyalar Alberch. 
La directora també es va mostrar “molt satisfeta” del desenvolupament de la campanya Cada vida compta, que ja ha acabat i ha rebut un total de 24.701 euros. De fet, entre març i abril, va anunciar Alberch, se’n presentarà una de nova. 

Projectes internacionals
El 2018 era el primer any que l’Unicef Andorra donava suport al projecte al Buthan d’accés a l’educació per als infants amb discapacitat. S’ha treballat per promoure la primera escola adaptada. S’ha donat formació als educadors i s’han fet campanyes de sensibilització social entorn d’aquesta problemàtica. Ara, s’està en espera de com ha anat aquest primer any i es preveu la cooperació del comitè andorrà fins al 2021. 
El suport que es dona a la República Centreafricana és el de protecció a la infància, especialment als infants soldats. Es fa una tasca d’identificació, de suport psicosocial i de recerca de les seves famílies.
Quant al projecte que es porta a terme a la República del Congo, és el més veterà i consisteix a facilitar l’escolarització dels infants i el seu accés al sistema sanitari. 

Unicef
voluntaris
aniversari
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic