Diari digital d'Andorra Bondia
Interior del gimnàs del CEO, el primer dels centres esportius comunals que ha anunciat oficialment que demanarà el passaport Covid per accedir-hi.
Interior del gimnàs del CEO, el primer dels centres esportius comunals que ha anunciat oficialment que demanarà el passaport Covid per accedir-hi.

L’ús del passi Covid impedeix entrar a qui no el tingui, ni amb mascareta


Escrit per: 
M. P. / E. A. A. / FOTO: Agències

Les noves mesures decretades pel Govern que permeten a alguns establiments com ara bars, restaurants o gimnasos poder escollir entre aplicar un control d’accés amb passaport Covid o no fer-lo i mantenir les mesures actuals ha generat alguns dubtes a l’hora de posar-ho en pràctica. Des del Govern s’ha admès que els darrers dies han rebut moltes consultes, tot i haver fet una reunió per explicar les mesures, per exemple de gimnasos, que demanaven com havien d’aplicar les mesures i si per exemple, era possible demanar el passaport Covid, però alhora permetre l’accés de qui no tingués cap dels certificats exigits (de vacunació, de recuperació o un resultat negatiu en una prova diagnòstica) obligant, en aquest cas, a portar mascareta.

Davant dels dubtes, el Govern va optar per canalitzar totes les demandes a través del clúster d’esports i ahir a la tarda es va enviar una comunicació oficial del ministeri de Salut per tal que es distribuís a tots els centres esportius i així deixar clar com s’ha de fer l’aplicació de les mesures. En aquest sentit es va remarcar que aquells establiments que optin per demanar el passaport Covid no podran aplicar al mateix temps un format híbrid, és a dir, permetre l’accés de clients que no tinguin el passi, ni que sigui amb mascareta. I és que tal com van explicar fonts del Govern, si es permetés això un cop a dins de les sales seria impossible saber qui ha d’anar amb mascareta i qui sense, de manera que es desvirtuaria la mesura. A partir d’aquí cal decidir: o se segueix amb les mesures actuals o es canvia la manera de funcionar i s’opta pel passaport.

Amb tot, tal com ja preveu el nou decret de mesures publicat al BOPA i que està en vigor des de dijous de la setmana passada, es pot optar per no aplicar el control d’accés cada dia. De fet, des del Govern es va confirmar que qualsevol dels establiments que pot escollir entre les dues opcions pot arribar a fer un dia de cada manera, és a dir, avui demanar passaport i demà no. Ara bé, quan s’aplica s’ha de fer a la totalitat de l’establiment i de l’horari i a més han d’informar-ne mitjançant un cartell a la porta d’entrada.

Ordino

D’altra banda el Comú d’Ordino va ser el primer, ahir, a anunciar que el seu centre esportiu (CEO) aplicarà el control d’accés amb passaport Covid a partir del 15 de desembre per l’evolució de la situació d’emergència sanitària. Segons es va informar des de la corporació el control s’efectuarà als majors de 16 anys mitjançant la presentació en paper o format digital (QR) del certificat Covid-19. Es podrà prescindir de l’ús de la mascareta i la distància de seguretat, a excepció dels treballadors. Pel que fa a l’aforament en les instal·lacions esportives serà del 100%.

Cal recordar que els centres esportius comunals havien apuntat la voluntat d’establir mesures conjuntament i anar tots a l’una per evitar diferències. Amb aquest objectiu dilluns es van reunir els caps d’àrea d’esports de les corporacions per avaluar pros i contres de la mesura. Dilluns no es va assolir cap acord, si bé el conseller d’Esports ordinenc ja va explicar al BonDia que la seva idea era utilitzar el passaport.

passaport covid
Comentaris: 5

Comentaris

Doncs em sembla molt bé, ja està bé d'aquests "lisssssstos" que diuen que no volen que experimentin amb ells i es creuen millor que la gent que porta anys i anys estudiant medicina. Només permetrem gent amb dos dits de front!
Tot plegat és molt complicat ja que els menors de 16 ara són un focus d'expansió, pero per alguna cosa s'ha de començar i em sembla correcte que els que ens hem vacunat (molts a desgana peró amb motius solidaris o per respecte - hi han mil motius-) ho tinguem més accesible. Als que no us voleu vacunar us diria que esteu vivint dels que realment han donat un pas endavant per aturar la pandèmia. I si les farmacèutiques en fan calers i blabla, també ho fan cada dia amb cada medicament que comprem i està demostrat que ara vivim més temps gràcies a la ciència. Que la gent mor per mil motius cada dia, sisi, jo crec que us oblideu dels hospitals saturats i gent morint estil film de ciència ficció. Jo us diria si us tingués a la cara que en el fons sou uns cobards insolidaris experts en l'art de l'autoengany i punt.
"En 1933, los encargados de Adolf Hitler decidieron introducir el llamado" Der Ahnenpass ", también conocido como" pasaporte genealógico ". Este pasaporte confirmó que el titular era de origen ario. Este pasaporte era necesario para poder acceder a museos, edificios públicos, teatros, escuelas y lugares de trabajo. Con qué rapidez todos olvidan, o tal vez nunca lo supieron ... Bueno, ahora lo saben, así que no dejemos que la historia se repita.
Jo conec una persona que va morir per diners. Llavors perque utilitzes diners tu? Doncs la mateixa lògica te la teva cansina comparació
La resistencia, perdona, pero que tioene que ver la genalogia con un virus? A eso me referia con lo del autoengaño y creo que no lo has pillado aún, esta es OTRA historia que estamnos aguantando los vacunados por gente que mezcla churros con merinas...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic