Diari digital d'Andorra Bondia
El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach.
El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach.

L'USdA defensa que la màxima prioritat ha de ser la de mantenir els llocs de treball


Escrit per: 
Redacció/Foto: BonDia

Tal com ja va avançar que faria la Unió Sindical d'Andorra ha fet arribar aquest dimecres una carta al cap de Govern, Xavier Espot, en que posa de manifest que davant el gran nombre d’amenaces d´acomiadaments que es poden produir per la crisis del Covid-19 i vist la greu situació que viu al país i els seus habitants, entén que "la màxima prioritat ha de ser la de mantenir els llocs de treball de tots i cada un dels nostres treballadors". 

En aquest sentit, des de l'organització sindicald es demana que es fixi per llei que no es pugui acomiadar a ningú els pròxims dos mesos, una iniciativa a més amb caire retroactiu des el cap de setmana del 14 i 15 de març. 

Així mateix, l'USdA assegura estar completament d'acord en proporcionar tots els ajuts que siguin necessaris al teixit empresarial però a la vegada reitera que "s’han de garantir tots i cadascun dels llocs de treball del principat d´Andorra". 

Finalment, el sindicat apel·la directament a la "necessària sensibilitat social" del cap de Govern en uns moments "tant durs per la nostra societat" en la "defensa dels interessos de la capa mes feble de la nostra societat".

La carta de l'USdA arriba al mateix moments en què diferents treballadors ja han denunciat a través de les xarxes socials que se'ls ha acomiadat arran de la crisi del Covid-19, i de diferents iniciatives al portal change.org on es demana, entre d'altres, que s'aturin els acomiadaments o que es garanteixi el dret de permanència i a la seguretat social dels temporers.

Interpel·lat sobre aquesta qüestió en la compareixença d'aquest migdia, el ministre portaveu, Eric Jover, ha reiterat que les mesures en què està treballant l'executiu busquen "garantir el pagament de la totalitat dels salaris i que per tant no hi ha d'haver acomiadaments". 

L'USdA
defensa
màxima
prioritat
garantir
llocs de treball
mantenir
Comentaris: 1

Comentaris

Aquest senyor el que hauria de fer es fer-se empresari i donar sous alts a tothom

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic