Diari digital d'Andorra Bondia
L’USdA denuncia la rotació de personal en el transport sanitari
L’USdA denuncia la rotació de personal en el transport sanitari

L’USdA denuncia la rotació de personal en el transport sanitari


Escrit per: 
Julià Rodríguez /Foto: Jonathan Gil

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) va denunciar ahir, a través d’un comunicat de premsa, l’elevada rotació de personal que hi ha a l’empresa Ambulàncies del Pirineu, al mateix temps que lamenta la passivitat dels ministeris de Salut i d’Interior i del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) davant d’aquesta situació. Segons va explicar el tresorer de l’USdA, Joan Torra, de la vintena de treballadors que hi ha en aquests moments a l’empresa, a la qual el SAAS va adjudicar al seu dia el transport sanitari no urgent, tan sols sis són fixos, mentre que la resta tenen contractes de sis mesos.  Aquesta pràctica, segons apunta el sindicat, “no és en principi il·legal, però sí poc ètica i a més pot afectar el servei”, perquè es va contractant persones amb menys experiència i formació. 
A més, el fet que la majoria d’empleats siguin temporals permet a l’empresa imposar unes condicions laborals que l’USdA ha denunciat recentment, a principis del mes de març, a Inspecció de Treball en entendre que es produeixen diverses “irregularitats”. Una d’aquestes “irregularitats” seria, per exemple, que l’empresa ha creat dues categories, la de conductor i la d’ajudant, de manera que el salari és menor per als que estan dins d’aquesta última, quan en realitat desenvolupen la mateixa feina. El sindicat considera que el ministeri de Salut i el SAAS haurien d’intervenir per posar fi a aquesta situació, ja que són els màxims responsables de la concessió a l’empresa adjudicatària. “El ministeri de Salut té una responsabilitat i el SAAS també”, va recalcar Torra. I és que, segons afirma l’USdA al seu comunicat, el pla director del transport sanitari estableix que “les modificacions o canvis de personal han de ser autoritzats i controlats pel SAAS”. 
D’altra banda, el sindicat demana també al ministeri d’Interior que actuï després de la denúncia interposada davant d’Inspecció de Treball. “De moment, però, només ens han demanat informació a nosaltres i no tenim notícia que hagin fet el mateix amb l’empresa. A més,   entenem que les denúncies han de ser anònimes i la que nosaltres hem presentat ara ja no ho és perquè hem d’aportar tota una sèrie de documentació”, va explicar Torra. L’USdA ha posat també de manifest que les ambulàncies d’Ambulàncies del Pirineu i del cos de bombers no compleixen la normativa europea de transport sanitari pel que fa al condicionament.

USdA
SAAS
Ambulàncies del Pirineu
rotació personal
transport sanitari
Comentaris: 1

Comentaris

Bon dia,es una vergoya que cada dia el usda estigui atacan a a l'empresa del pireneu amb els seus escrits,vui deixar clar que soc un treballador de ambulancies del pireneu i deixo molt clar que a mi i a molts dels meus companys el usda no nos represente

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic