Diari digital d'Andorra Bondia
L’USdA, el SAT i Podem consideren injustos els criteris de reagrupament
L’USdA, el SAT i Podem consideren injustos els criteris de reagrupament

L’USdA, el SAT i Podem consideren injustos els criteris de reagrupament


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

La Unió Sindical d’Andorra (USdA), el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT) i la secció sindical de Podem Andorra van expressar davant la institució del raonador del ciutadà la queixa per la denegació per part del Govern de dotze reagrupaments familiars l’any passat, tal com va avançar aquest rotatiu  divendres passat. Les agrupacions sindicals qualifiquen la denegació d’“una arbitrarietat excloent i contra el dret de la família, basada en motius econòmics”. Per la seva banda, el mateix raonador, Josep Rodríguez, també va afirmar ahir que cal una anàlisi d’aquest criteri econòmic. “Cal que es revisi i s’actualitzi”, va dir. Rodríguez va manifestar que aquesta queixa serà tramitada al departament corresponent, que en aquest cas és el d’Interior. 
De fet, tal com va informar el director del departament d’Immigració, Jesús Guardiet, els motius principals de les denegacions són els econòmics. Segons els sindicats, “és inadmissible, discriminatori i injust que el mateix Govern tingui establert el salari mínim interprofessional en 975,87 euros i s’exigeixi obtenir uns ingressos de 1.400 euros per meritar el dret de reagrupament familiar de la parella, i de més de 1.700 euros per meritar el dret de reagrupament familiar d’un fill”, expliquen en l’escrit enviat al raonador.

Salari mínim: 1.400 euros
Per tot, demanen que el raonador faci la gestió “perquè, legislativament i constitucionalment, no sigui vigent el greuge discriminatori que pateixen els immigrants que no arriben a  les exigències econòmiques per aconseguir el reagrupament familiar”, expliquen en l’escrit entrat a la institució. Les agrupacions sindicals consideren que la solució per evitar la injustícia discriminatòria que representa aquest requisit recollit en la llei seria que el salari mínim interprofessional se situés en 1.400 euros, per poder donar una resposta coherent a la Llei qualificada d’immigració, i al dret total al reagrupament familiar.

USdA
SAT
Podem Andorra
reagrupament
raonador del ciutadà
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic