Diari digital d'Andorra Bondia
L’Ustcee defensa que s’inverteixi en personal com es fa en obres
L’Ustcee defensa que s’inverteixi en personal com es fa en obres

L’Ustcee defensa que s’inverteixi en personal com es fa en obres


Escrit per: 
M.S.C ./ FOTO: J.G.

La Unió Sindical de Treballadors del Comú d’Escaldes-Engordany (Ustcee) considera que la congelació dels salaris dels funcionaris aprovada pel Comú de cara a aquest any no pertocava. Amb tot, la presidenta de l’entitat, Aurora Baena, va assenyalar que aquesta decisió està en la línia dels darrers anys, en què els sous dels empleats de la corporació no s’han tocat. Baena va remarcar que encara que és cert que l’IPC no ha estat positiu en els darrers exercicis, la congelació ja és anterior. Per tot plegat remarca que la decisió presa per a aquest 2017 “no ha estat una novetat, malauradament”.

La presidenta de l’Ustcee va posar en relleu que “vist que apareixen notícies que informen que es farà més inversió en embelliment de les avingudes, també ens agradaria que es considerés inversió la millora de les condicions salarials dels treballadors de l’administració”. En aquest sentit va lamentar que sempre que es tracta dels empleats de la corporació es parla de despesa, mentre que quan es tracta d’obra pública es parla d’inversió. L’entitat vol que això canviï i que la millora de les condicions dels treballadors públics passi a ser considerada una inversió en un recurs que té el Comú.

Baena va assenyalar que les congelacions dels últims anys han comportat una pèrdua del poder adquisitiu del personal, una situació que també ha estat afavorida per l’eliminació del complement de l’assegurança de la Seguretat Social o la modificació dels triennis.

El sindicat també va lamentar que el Comú no els notifi­qués la decisió de congelar-los un any més el salari i que se n’acabessin assabentant per la premsa. Aquesta qüestió es preveu tractar en la reunió periòdica que manté l’Ustcee amb el conseller de Recursos Humans.

Malgrat l’estancament dels salaris, les despeses de personal, que suposen un 35% del pressupost total de la corporació per a aquest 2017, s’incrementaran un 0,8% respecte de l’any passat atès que l’augment de la cotització patronal del 14,5% al 15,5% ha motivat que la partida dedicada a les despeses de personal s’elevi fins a 9.757.520 milions d’euros.

 

Andorra
escaldes
Comú
usctee
Aurora baena
Comentaris: 1

Comentaris

Aquest Comú fa una dècada que és la Sibèria dels sous, tot i que no s'adonen que el principal problema és l'ambient de treball que hi ha, i al final qui acaba pagant són els ciutadans que senes adonar-se del que passa a dins ens pressionen més. I després volem que siguem professionals, respectuosos i educats, quan els primers a faltar amb aquests criteris són els mateixos caps d'alguns departaments. Sra. Trini sap bé qui passa al Comú, però amb disculpa que delega massa, i que no l'arriba informació es renta les mans, doncs no. Doni la cara pel treballador, i deixi de costat el ''latigo'' que sempre porta a la mà com la comandant d'una galera romana. En lloc de reunir els treballadors per imposar i amenaçar, amb les seves decisions, provi d'escoltar-los. Normal que em conjunto ningú li faci apreciacions, qui vol parlar davant del seu cap? Després es queixa vostè que al carrer se li girin cares, normal. Vostè acabarà per marxar a veure després com ens tracta a la CASS, perquè en benefici propí va vostè saber llevar els seus drets a l'entitat, però després als treballadors els va deixar penjats sense cap protecció, referent a complementaria de salut. Quin exemple, sort d'un petit grup d'espartans que aguanta, i van tenir valor d'enfrontar-se a vostè. Diuen que és fàcil criticar darrere d'un nik, perquè a mi tothom em coneix amb aquest i segur que vostè també. Si vol que siguem professionals, doni l'exemple, llei de l'oferta i la demanda, si vostè vol alguna cosa, ha de donar alguna cosa més. Un dia Un Cònsol em va citar Abraham Lincoln en Gettysgurb- '' Y que el gobierno del pueblo, por el pueblo y para el pueblo'', al que va adaptar, diguin que ''Vaig estat elligit pel poble i para el poble.'' A vostè li recomano una d'Adolf Hitler- "Potser la més gran i millor lliçó de la història és que ningú va aprendre les lliçons de la història." Encara que no sembli, hi ha treballadors amb vocació i que van estudiar, encara que estiguin treballant a la banda més baixa de la cadena.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic