Diari digital d'Andorra Bondia
Operaris treballant a les instal·lacions de Naturlàndia.
Operaris treballant a les instal·lacions de Naturlàndia.

Majoral: “El resultat global denota una millora, però no n’hi ha prou"


Escrit per: 
M. Prat / Foto: Naturlandia

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, considera que tot i les pèrdues registrades en l’exercici 2019 a Naturlàndia (uns 1,2 milions, tal com va avançar el BonDia), els números no són tan dolents. “Si traiem les amortitzacions i els cànons, el resultat és positiu. Per tant, l’empresa podria funcionar per si sola”, va remarcar ahir en preguntar-li pel tancament de comptes. De fet, va recordar, aquest resultat positiu, el corresponent a l’Ebitda (benefici abans d’interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions), és al que sempre feia referència l’anterior mandatari lauredià, Josep Miquel Vila, per destacar que el parc obtindria resultats positius. Així doncs, va insistir, “en global el resultat denota una millora, però també hem de ser honestos i dir que no n’hi ha prou, que Naturlàndia encara té pèrdues”. Majoral va deixar clar que “ja estem treballant per redreçar-ho aplicant un canvi de filosofia i en la direcció”.

Per començar, “estem fent endreça de tot plegat”, i encara que és conscient que aquest 2020 “és un mal any per provar-ho”, pels efectes de la crisi del coronavirus, “espero que amb els canvis aplicats i si va tornant la normalitat turística la situació millori”.

El mandatari no va amagar que  un dels motius que explica la reducció de despeses assolides al parc és, per exemple, una davallada en el manteniment. “El cap d’explotació ja no és a la societat i el motiu és que no es compartia la manera de gestionar i funcionar. Hem trobat mancances quant al manteniment però ja hi hem posat ordre”, va assegurar. Tot i així està convençut que el futur econòmic de l’ecoparc pot canviar. “I no només ho dic jo. M’he quedat sorprès de la quantitat de gent que ha passat pel Comú i m’han remarcat el potencial de creixement que tenim allà dalt”, va exposar, afegint que “el més important és que el nou director també ho veu”.

Com s’ha dit, l’aturada pel confinament i les dificultats per rebre el mateix volum de turistes que en anys anteriors fa que aquest “no pugui ser un any per comparar”, però des del seu punt de vista “la gestió ha millorat molt” tot i oferir les mateixes activitats. “Hem anat una mica tard i no hem pogut oferir noves propostes, però al Tobotronc tenim un exemple del canvi. Abans es feien unes cues molt llargues. Ara demanes hora i quan hi vas, com a molt et pots haver d’esperar uns minuts”, va exposar. Segons Majoral de cara a l’hivern ja es notaran molt més els efectes del canvi “i l’estiu que ve encara més, segur”.

De fet, en relació amb els mesos d’hivern, una de les novetats amb què es treballa va molt lligada amb la potenciació de l’esquí de muntanya. “Apretarem molt”, va garantir, avançant que la idea amb la qual es treballa és poder disposar d’un “centre nacional d’esquí de muntanya” que esdevingui un referent al país.

 

Majoral
resultat
global
denota
millora
Comentaris: 1

Comentaris

Terror! Majoral ja parla com l'ex-cònsol Vila! No es pot tirar d'optimisme gratuït, cec. L'optimisme per sistema està bé per a les colònies d'estiu. L'Ebitda -concepte massa artificial, massa de ficció- és com el pecat solitari que condemnen les catequistes. Les amortitzacions i els cànons són reals; no són una creació mental com les que tracten els psiquiatres. Em preocupa aquesta mutació del Sr. Majoral en Miquel Vila 2. Sr. Majoral, tothom ho diu, els soferts espanyols patiran més el 2021 que el 2020. Posi's al dia quan estigui prenent el sol a la Cala-Bassa Laurediana. "La Vanguardia" ho explica for bé, amb moderació.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic