Diari digital d'Andorra Bondia
El Servei de Salut Mental està ubicat a l’hospital.
El Servei de Salut Mental està ubicat a l’hospital.

Manquen recursos a Salut Mental, diuen els usuaris


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: BonDia

Les noves contractacions de personal per al Servei de Salut Mental no pal·liaran la manca de professionals. Així ho creuen alguns dels pacients i els seus familiars. I és que tot i la contractació d’un nou psiquiatre, la doctora Gemma Garcia deixa vacant una plaça, per exemple. El mateix passarà amb un dels psicòlegs que hi treballa i que de cara a principis de l’any que ve haurà d’agafar la baixa mèdica, la qual cosa ja està provocant la demora en les sessions per als pacients als quals se’ls fa l’acompanyament des d’aquest servei. 

Per aquest motiu, els familiars manifesten que les declaracions reiterades del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, segons les quals amb aquestes noves contractacions s’està reforçant el servei, no els convencen, en especial els d’aquells usuaris que no es poden permetre pagar les sessions del psicòleg privat. A més, en el cas de nous pacients, l’assignació de cites per al psicòleg s’està donant per a uns dos mesos vista. 

La depressió, doble xacra
D’altra banda, la problemàtica sobre l’afectació de la salut mental de la població a causa de la pandèmia continua ben viva entre els professionals sanitaris. 
Així ho han volgut manifestar alguns dels afectats, que a més de patir depressió  han d’afrontar la situació amb una baixa per malaltia comuna que no els permet percebre la totalitat del salari tot i tenir una assegurança complementària. 

Es tracta d’una realitat que no és pas nova, però “fins que no t’hi trobes no te n’adones”, lamenten. I és que les companyies asseguradores exclouen de la cobertura totes les neuropaties i psicopaties, detallant expressament que la depressió no està inclosa.   

Algunes associacions ja han posat en relleu aquesta problemàtica arran de l’elaboració del Pla integral de salut mental i addiccions perquè estigmatitza doblement les persones amb problemes de salut mental, ja que a més de la malaltia experimenten la càrrega de veure reduït gairebé a la meitat els seus ingressos. 

recursos
salut mental
usuaris
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic