Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió.
Un moment de la reunió.

Marc Vila vol donar a conèixer la institució del Raonador als nens


Escrit per: 
M.P.A. / FOTO: J.G.

La Taula Permanent de Joventut es va reunir ahir amb el raonador del ciutadà, Marc Vila. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, la va presidir i hi van participar el coordinador de polítiques de Joventut i Voluntariat, Agustí Pifarré, i els consellers comunals de Joventut dels set comuns.

Segons el raonador, es va voler reunir amb els consellers de joventut del comuns per debatre les problemàtiques referides a la joventut. Vila va declarar la seva voluntat de treballar “conjuntament a favor dels infants”, en tot allò relatiu als drets del nen. El raonador va recordar que la reforma de 2010 de la llei que regula la institució del Raonador del Ciutadà va donar competències al raonador com a institució de tutela als drets dels infants. “Els he explicat, va dir, perquè potser no és una cosa prou coneguda, que els infants poden acudir a la nostra institució i a partir dels 12 anys poden ser rebuts i escoltats per mi sense els seus pares ni els seus representants legals”. Des de l’any 2010, no es constata “una gran problemàtica de joves que hagin acudit al raonador”, però Vila creu que la institució del Raonador no és prou coneguda per part dels infants, per això, “valia la pena fer-ne una divulgació més àmplia a nivell de tot el país i especialment de les parròquies, dels comuns, que són les institucions de proximitat”. El raonador va posar èmfasi en aquesta qüestió: “val la pena que tothom sàpiga que hi ha una institució a la qual específicament se li ha encomanat la missió de vetllar pels drets dels infants”. 
Els nens poden presentar al raonador qualsevol situació que els pugui provocar malestar, com ara qualsevol tipus de maltractament o d’assetjament, tant en l’àmbit escolar com en el familiar. Vila reconeix que ja hi ha altres institucions d’infància de Govern que s’hi dediquen, però considera “que no és sobrer que hi hagi una altra institució fora de tot l’entramat d’institucions que pugui col·laborar, recollir o detectar, si és el cas, aquest tipus de problemàtiques”. Es tracta, va dir, “d’una garantia més que ofereixen les institucions andorranes a favor de l’interès superior de l’infant”. Vila voldria fer alguna xerrada directament als infants per donar a conèixer la institució i també que els tècnics de joventut orientessin els infants a parlar amb ell.  

 

raonador del ciutadà
Marc Vila
joventut
infants
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic