Diari digital d'Andorra Bondia
Marticella assegura que els monitors d’esquí cobraran el mateix o més
Marticella assegura que els monitors d’esquí cobraran el mateix o més

Marticella assegura que els monitors d’esquí cobraran el mateix o més


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El director de Pal-Arinsal, Josep Marticella, va desmentir que els nous contractes suposaran uns ingressos inferiors per als monitors d’esquí. Així, a diferència del que s’ha dit darrerament per part d’alguns instructors, Marticella va remarcar que, tot i que pot ser que en algun cas la nova situació “afecti”, “la gran majoria cobrarà el mateix o més” que la temporada passada. També implicarà un esforç per a l’estació, va indicar. Segons va explicar, en les tres o quatre setmanes de més feina, l’operativa es veurà afectada i això farà que el client no pugui comptar amb el monitor que tenia previst o que les classes col·lectives hauran de canviar de monitor. “Tot això serà residual perquè hem treballat perquè afecti el mínim possible”, va dir.
Amb tot, Marticella es va mostrar convençut que “està clar que la solució única i definitiva d’aquest col·lectiu passa per un règim especial”, una reclamació que sembla que fa consens entre totes les parts implicades en el negoci de l’esquí. El director d’EMAP va detallar, a més, que aquest règim hauria d’estar caracteritzat per una denominació idèntica a la que tenen els esportistes d’elit i entrenadors. En aquest sentit, va recordar que els monitors treballen quatre mesos l’any i la resta no tenen activitat. Durant aquest període, hi ha “unes setmanes determinades” en què es concentren pics de feina “molt importants”, però “que mai acaben sent més de vuit hores per dia”. Per Marticella, el nou Codi de relacions laborals hauria de contemplar aquestes particularitats en el marc d’un règim especial. Això hauria de passar per una modificació dels dies de descans dels monitors o un “moviment” d’aquests dies de descans, agrupant-los en èpoques de no tanta demanda, un fet que permetria “no afectar l’operativa a l’entorn del client que aquest any malauradament es pot veure afectada”.
El director d’EMAP va insistir que la temporada d’esquí són vint setmanes i només tres o quatre serien clau. “Crec que hi ha d’haver la manera que trobem una situació que permeti al client mantenir la satisfacció i al monitor fer la temporada”, va declarar i va afegir “perquè fer la temporada és intentar guanyar el màxim possible durant aquests quatre mesos per rendibilitzar l’estada, tal com assenyala la idea tradicional de fer la temporada”.

Proactius
Marticella va dir que Vallnord-Pal Arinsal ha estat proactiva per aconseguir una modificació en el Codi de relacions laborals. Això s’ha fet a través d’Ski Andorra, del departament de Recursos Humans de l’estació o a través dels monitors que, a l’estiu, també treballen per la societat. “Hem estat capaços d’explicar i fer entendre a diferents entitats i organismes del país quina és la veritable tasca i rol d’un monitor a l’estació”. A més, a banda d’informar-los sobre la professió de monitor, també s’ha tractat de la situació que s’ha viscut durant els darrers 30 anys, del context de l’any passat i d’aquest any. Davant d’aquest fet, va remarcar que “espero que la temporada que ve sigui en base al nou Codi de relacions laborals”. El director d’EMAP aposta més per aquesta via que no pas per acordar un conveni col·lectiu amb els treballadors. “Un conveni col·lectiu amb un nucli que només treballa quatre mesos s’ha de veure si la llei el permet o no”. A més, va explicar que hi ha realitats molt diferents entre els instructors. Amb tot, es va mostrar disposat a fer convenir col·lectius amb aquests professionals i amb d’altres.

Marticella
monitors d'esquí
cobraran
mateix
més
assegura

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte