Diari digital d'Andorra Bondia
Marticella diu que l’aposta d’estiu i hivern facilita la gestió de personal
Marticella diu que l’aposta d’estiu i hivern facilita la gestió de personal

Marticella diu que l’aposta d’estiu i hivern facilita la gestió de personal


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El director d’EMAP, Josep Marticella, va defensar que l’aposta de l’estació d’oferir activitats durant tot l’any fa més fàcil la gestió de la plantilla en els pics de temporada. Així afirma que en gran part és gràcies al fet que l’empresa disposa cada vegada de més personal fix, que treballa tot l’any amb un contracte indefinit, que ha permès superar sense problemes les dificultats que s’han viscut aquest hivern, sobretot les referides a l’accés a l’habitatge.
“Som capaços de donar més feina”, va dir Marticella i va afegir que “quan dones més feina durant tot l’any els pics de temporades es poden assimilar millor”. El director d’EMAP va afirmar que el fet de treballar estiu i hivern fa que el camp de neu tingui un “nucli dur” cada cop més consolidat, potent i format. És aquest grup d’assalariats que permet afrontar de forma “més tranquil·la” la temporada. Davant d’aquest fet, va defensar que “això demostra que la nostra aposta d’estiu i hivern és guanyadora”.
Però aquest no és l’únic factor que ha permès gestionar fàcilment la incorporació de personal eventual per a la temporada d’hivern. Marticella va exposar que les polítiques retributives de Pal-Arinsal han anat evolucionant i “hem estat capaços de premiar la gent de la qual hem tingut valoracions positives en temporades anteriors”. Això permet fidelitzar els treballadors que té l’empresa i disminuir les dificultats quan arriben, perquè una gran part és personal que ha vingut en temporades anteriors i que “té clara la situació contractual i personal a nivell d’ubicació tant física com d’organització logística”, va exposar el director de l’estació. A l’últim, hi ha el departament de Recursos Humans d’EMAP, que es va anticipar per afrontar els problemes d’habitatge amb què es troben els temporers. En concret, Pal-Arinsal va treballar amb immobiliàries, hotels i altres espais per aconseguir allotjament per als empleats. “Ens hem anticipat molt i, a més, hem estat capaços de fidelitzar personal de temporades anteriors que ja venia amb la feina feta”, va declarar Marticella.
El director d’EMAP va indicar que, a més, el Govern ha exposat la voluntat d’emprendre mesures per als propers anys per fer front al problema de l’habitatge. Això li fa pensar que “tot plegat serà una dificultat d’aquest any” i que podria continuar els dos propers hiverns, però que confien que quedi resolt en un futur gràcies a les actuacions que s’han impulsat amb relació als apartaments turístics i certes mesures fiscals.
Tot i que sempre faltarà personal temporer, Marticella va assenyalar que encara es pot ampliar la plantilla fixa de l’estació. El director de Pal-Arinsal també va explicar que van apareixent noves figures, com el fix discontinu o figures d’autònoms. En aquest sentit, Marticella va concloure que l’aposta de treballar tot l’any té algun inconvenient, com ara “que ens tensionem molt tots” i encara no ha acabat una temporada que l’equip ja n’ha de començar una altra. Però per altra banda, assenyala que és un motiu de satisfacció perquè “som generadors de riquesa i sobretot d’estabilitat personal i professional per als nostres col·laboradors”.   

 

Marticella
EMAP
gestió
personal
facilita
aposta
estiu
hivern
Número de vots: 499
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic