Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Marticella, actual director de Vallnord-Pal Arinsal acaba contracte el 30 de setembre.
Josep Marticella, actual director de Vallnord-Pal Arinsal acaba contracte el 30 de setembre.

Marticella es mantindrà a Pal Arinsal mentre es tanca l’entrada d’un privat


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Facundo Santana
La sortida de Josep Marticella de la direcció de Pal Arinsal no serà ben bé el 30 de setembre com s’havia anunciat. Des d’un inici es va dir que l’actual director general de l’estació faria un procés d’acompanyament del seu substitut, però ahir les cònsols de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa, van apuntar, en la roda de premsa posterior a la sessió de Consell de Comú, que s’ha pactat que Marticella es quedi “3 o 4 mesos” més i per tant no es descarta començar la temporada d’hivern amb ell encara al capdavant dels camps de neu. “Podria passar”, va afirmar Molné.
 
De fet, segons les cònsols, la presència de Marticella al capdavant de l’estació és determinant de cara a la negociació per aconseguir l’entrada d’un inversor privat que ajudi a millorar la situació econòmica i garanteixi les inversions que s’han de fer perquè l’estació pugui continuar sent competitiva. Una tasca que s’ha estat treballant durant els mesos d’estiu però de la qual les mandatàries comunals no van entrar en detalls. “Necessitem el Josep per poder lligar el tema de l’entrada de capital privat”, va afirmar Sansa. Així, el relleu a la direcció i les negociacions perquè arribi capital privat a EMAP “van en paral·lel”, van exposar. “Si ara poséssim algú completament nou, els contactes amb els possibles interessats serien molt més difícils. El Josep ens facilita molt les coses en aquest aspecte, ell té un coneixement de l’estació i un coneixement del que passa a nivell financer que ens ajudarà molt en aquest procés”, va concloure la cònsol menor. 
 
Per tot plegat no s’han fixat un termini per trobar el substitut de l’actual director. “La relació és bona i la voluntat és seguir treballant conjuntament fins que trobem un relleu que convenci i agradi tothom. No hi ha una data final, un ultimàtum”. Fins i tot, Sansa va remarcar que “no ens sentim incòmodes amb la situació, hem parlat amb ell, hem pactat això i no hi ha cap tipus de problema en aquest aspecte. Ell es quedarà 3 o 4 mesos més fins que trobem el substitut”. De moment se segueix treballant en el procés de selecció. Segons la cònsol major aquest mes de setembre “l’empresa es posarà a treballar per estudiar els diferents perfils i quan s’hagi trobat el perfil idoni, ja s’anunciarà. El senyor Marticella sempre ens ha dit que ens acompanyarà en el procés i no marxarà d’un dia per l’altre. Ell estarà al costat de la persona que entri” per poder fer el relleu molt més senzill.
 
Compromís per cedir el terreny per a l’heliport de la Caubella
 
La sessió de Consell de Comú celebrada ahir a la Massana va aprovar el conveni de compromís per a la cessió del terreny que ha d’acollir l’heliport nacional a la zona de la Caubella. Tot i que des del Govern encara no s’ha anunciat la convocatòria del concurs per tirar endavant la infraestructura, la cònsol major, Olga Molné, va explicar que “s’hi està treballant i és un projecte que està avançant”. Així, va continuar, “perquè avanci encara més necessiten per part nostra el compromís que si tot això arriba a bon port, nosaltres al seu dia cedirem el terreny”.
 
D’altra banda, el conseller de Turisme, Josep Maria Garrallà, va explicar que s’ha decidit deixar de banda un projecte de senyalització de cases rurals i pairals dotat amb 40.000 euros per finançar tres propostes diferents lligades al turisme de muntanya, un sector que cada vegada s’ha detectat que té més demanda. Així, s’ha aprovat un crèdit extraordinari de 36.000 euros per construir una via ferrada al pic de Palomer d’Arinsal que es pretén que estigui en funcionament la primavera que ve. També es destinaran 10.000 euros a la creació d’una aplicació mòbil que inclourà la descripció i els tracks dels camins de muntanya i que es podrà utilitzar amb geolocalització i no necessitarà 3G. Per últim, es va aprovar un suplement de crèdit de 5.000 euros per fer accions de promoció de la pròxima edició del Vide Dressing, que es farà del 15 al 17 d’octubre, així com d’una nova edició de les jornades La Massana Fogons.
 
En la mateixa sessió també es va aprovar una actualització del conveni amb l’empresa que té la concessió dels aparcaments de la parròquia, Gavsa. Tal com va explicar Molné, es tracta d’una actualització del document que es va signar el 2003 i que no s’havia modificat fins ara, tot i que s’havien produït alguns canvis. Així, va detallar que per exemple s’ha suprimit el pàrquing de Prat de la Ribera perquè el privat va decidir recuperar el terreny per construir-hi i per tant, ja no té finalitat d’aparcament; o també s’han tret totes aquelles places que abans eren de zona blava i ara han passat a ser de comerç. En canvi, s’hi han afegit nous espais, com les noves places de què s’ha dotat la zona de la Bòbila, per donar resposta a l’augment de persones que s’hi acosten des que hi ha els nous camps de futbol. La cònsol, a més, va destacar que en les noves condicions s’ha previst un canvi dels parquímetres actuals que permetrà modernitzar-los i poder pagar mitjançant el telèfon mòbil, o introduir tarifes diferenciades segons si l’usuari és resident o no.
 
 
Marticella
privat
Pal-Arinsal
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic