Diari digital d'Andorra Bondia
Un sanitari que presta servei a La Salita denunciava ahir la falta de material de protecció per atendre correctament els residents.
Un sanitari que presta servei a La Salita denunciava ahir la falta de material de protecció per atendre correctament els residents.

Martínez Benazet sosté que s'ha abastit La Salita de suficient material de protecció


Escrit per: 
A. L. / Foto: Facundo Santana

L'alerta la donava ahir un sanitari que presta servei a La Salita. Segons ell, la falta de personal els obliga a fer torns de 16 hores seguides i sense festius,però el més preocupant de tot és l'escassetat de material de protecció, especialment mascaretes, bates i ulleres. Aquest mateix infermer insinuava que l'executiu s'havia "oblidat" del centrre sanitari escaldenc perquè la gestió és privada, i es congratulava que els residents malalts fossin traslladats a El Cedre, que és de titularitat pública. 

Doncs bé, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha replicat en la compareixença d'aquets migdia el sanitari-A dfferència del que aquest últim afirmava ahir, sosté Beazet que el 20 de març es va girar una inspecció a la residència escaldenca, i que s'hi va comprovar que s'hi estava actuant de foorma correcta i segons els protocols estavblerts: "Tothom disposava del material de protecció adequat i n'hi havia prou per a tothom". En aquesta mateixa línia, i sempre segons el ministre, des del 31 de març s'ha fet arribar a La Salita 131 mascaretes FFPP2, de màxima rotecció, així com 700 de quirúrgiques i un lot de 300 bates impermeables de protecció per al personal sanitari. "I es continuarem subministrant el materal que necessitin", ha insistit Benazet. D'altra bada, i en suport d'aquests arguments, el ministre ha citat el testimoni del gerent del centre sociosanitari, que nega problemes d'abastiment, i ha sssegurat que amb La Salita se segueixen en aquets aspecte els mateixos protocols que amb la resta de residències del país, ja siguin de titularitat pública o privada.

Andorra
coronavirus
Covid-19
Maertínez Benazet
Salita
mascaretes
FPP2
Comentaris: 1

Comentaris

Jo soc auxiliar de un sociosanitària i també estem treballan moltes hores i no sempre descansem els dies que es toca perquè em de cobrir companyes malaltes.Pero tot a de pasar i es la nostra professió.Tambe en tingut mancances de material pero crec que ara això ja esta solventat. Poc a poc ens estem adapta a una situació inesperada.Esterem que no duri gaire. Molts ànims a tots.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic