Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió del consell de comú on es va donar el vistiplau al Reglament de la funció pública.
Un moment de la sessió del consell de comú on es va donar el vistiplau al Reglament de la funció pública.

Mateixos permisos i paga extra per a interins de llarga durada i funcionaris


Escrit per: 
M. S. / Foto: M. F.

Els interins de llarga durada del Comú escaldenc tindran des d’aquest any els mateixos permisos i la paga extraordinària que tenen els funcionaris de la corporació parroquial. Així ho preveu si més no el nou Reglament de la funció pública del Comú d’Escaldes-Engordany, aprovat en la darrera sessió de Consell de Comú del 2022 i en vigor des de dijous passat després de la seva publicació dimecres al BOPA, text que desenvolupa i regula de forma detallada els principis i regles fixades en l’Ordinació de la funció pública del Comú i que agrupa en un sol document la diferent normativa en la matèria, facilitant així als treballadors el coneixement dels seus drets i deures.

Així, el text, que regula la jornada laboral, el temps de descans, els horaris, els permisos administratius, els triennis i els beneficis socials, deixa clar que els treballadors públics interins que hagin estat nomenats per substituir provisionalment un funcionari que es troba en situació d’excedència amb reserva de plaça o en comissió de serveis, o que executa un projecte de caràcter temporal, i que tingui un contracte d’una durada igual o superior a dotze mesos tindran dret als mateixos permisos administratius retribuïts, no retribuïts i de flexibilitat horària que els funcionaris, a la vegada que podran percebre també una paga extraordinària el mes de desembre. 

Precisament, pel que fa als permisos s’han afegit el d’adopció i per acolliment familiar, ja que fins ara només es recollia el permís per naixement. Així, el reglament, que s’ha treballat amb el personal del Comú, preveu un permís de quatre dies en cas d’adopció i també en cas d’acolliment familiar superior a un any i en família aliena d’infants menors de 6 anys o d’infants i adolescents d’entre 6 i 18 anys amb una discapacitat igual o superior al 33%.

Així mateix, el reglament preveu que els treballadors de la corporació que es vegin obligats a abandonar temporalment les seves funcions com a conseqüència de ser víctimes de violència de gènere o violència domèstica ho puguin fer per a un període màxim de tres mesos, que computa a efectes de vacances, d’antiguitat i de paga extraordinària, tot i que pot ampliar-se per decisió de l’autoritat judicial competent. El treballador afectat haurà d’acreditar aquesta circumstància mitjançant la denúncia interposada davant l’autoritat competent i l’informe facultatiu corresponent o bé a través d’un informe del Servei especialitzat d’atenció a les víctimes de violència domèstica.

Amb el reglament, que recull també tot el relatiu a les guàrdies localitzables i fixa les dietes per a desplaçament a l’estranger, s’aprofita també per regular el teletreball, una modalitat, però, que només es podrà portar a terme a requeriment del propi Comú “per situacions d’emergència” o a petició del treballador davant “una causa sobrevinguda” que requereixi que es quedi al domicili i no li impedeixi prestar els seus serveis. Òbviament, el teletreball només serà possible en aquells casos que s’ocupi “un lloc de treball susceptible de ser exercit de forma autònoma i no presencial, sense necessitat de supervisions presencials o guiatges continuats”. Si es compta amb l’equip i els sistemes de connectivitat suficients i segurs i si es disposa de l’autorització del cap o responsable del departament i del secretari general i del cap de recursos humans.

Tot i que el teletreball admet certa flexibilitat, si es preveu una franja horària de disponibilitat obligatòria, que haurà de ser d’almenys cinc hores dins l’horari habitual de treball, i preferiblement entre les vuit del matí i la una del migdia.

D’altra banda, des de la corporació escaldenca s’ha creat una comissió amb representants de diferents grups funcionals, ja que un cop enllestit i en marxa aquest reglament, en una segona fase, es vol treballar la carrera professional, si bé això està encara en una fase embrionària.

permisos
interins
funcionars
Comú d'Escaldes-Engordny

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte