Diari digital d'Andorra Bondia
 Un moment de la reunió de la Taula tècnica del trànsit que va tenir lloc ahir.
Un moment de la reunió de la Taula tècnica del trànsit que va tenir lloc ahir.

Més campanyes de seguretat viària per assolir la fita zero morts el 2019


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

La policia intensificarà les campanyes de seguretat viària aquest hivern 2018-2019 per tal de reduir la sinistralitat. El director adjunt coordinador del cos, Bruno Lasne, va recordar que durant aquest any ja hi ha hagut cinc accidents de moto que han suposat sis víctimes mortals, un fet que preocupa. Per això va indicar que es farà el màxim esforç per aconseguir “l’objectiu per al 2019 de zero morts a les carreteres d’Andorra”. D’aquesta manera, s’han dissenyat 10 campanyes repartides al llarg de tot l’any i que aniran orientades principalment al consum d’alcohol i drogues en els conductors. Lasne va remarcar que es faran controls les 24 hores del dia. 
A banda, s’impulsaran campanyes específiques per a les motos, la prohibició del telèfon mòbil, l’obligatorietat de portar lligat el cinturó de seguretat i també sobre la correcta circulació a les rotondes, on es produeixen força accidents de danys materials. A més, es tornarà a fer, de cara al setembre, la campanya pel correcte transport d’infants així com controls d’ITV i dels equipaments especials entre l’1 de novembre i el 15 de maig. En relació a aquest darrer aspecte, Lasne va explicar que si bé el Codi de circulació obliga durant aquest període a portar equipaments especials, no permet sancionar si la calçada no està nevada o glaçada. Per això creu que seria interessant fer una “reflexió” en relació a aquest aspecte quan es modifiqui el Codi de circulació. El director adjunt coordinador de la policia va destacar que es destinaran més esforços a les campanyes de seguretat viària, que passaran d’unes set l’any passat a deu. A més, també augmentarà la durada d’aquestes accions de sensibilització.
Aquesta va ser una de les qüestions tractades per la Taula tècnica del trànsit, que es va reunir ahir per fixar els dispositius especials per a la temporada d’hivern 2018-2019. En el transcurs de la trobada també es va informar que de cara al gener es començarà a treballar en una base de dades nacional d’accidents. El cap de l’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, va afirmar que aquesta eina “avui és determinant” per poder tenir informació a partir de la qual emprendre accions, tant a nivell estratègic de comunicació i campanyes com de realització d’obres de millora de l’asfalt, la senyalització o el traçat de la via. Tot això enfocat a reduir els sinistres. Ahir, la Taula tècnica del trànsit ja va identificar els principals punts conflictius de la xarxa viària del país, en els quals es posarà una atenció especial. Aquests són les rotondes del Km 0 i de la Margineda, la CG-1 al pas per Sant Julià de Lòria, el carrer Valira, la rotonda de la Dama de Gel, el túnel del Pont Pla, la carretera que travessa la Massana i la zona del Prat del Colat, el pas de la carretera per Canillo i per Soldeu, els aparcaments del Tarter i la rotonda del Funicamp, així com els dos punts fronterers.
Els dispositius per a l’hivern es posaran en marxa el 6 de desembre i estaran operatius 14 setmanes. Es preveu la mobilització d’unes 200 persones de les diferents àrees implicades. A banda, es va exposar que durant l’hivern 2017-2018 van entrar al Principat 1.687.949 vehicles. D’aquests, 1.214.701 per la frontera hispanoandorrana i 473.248 per la franco-andorrana.

Mobilitat preveu l’entrada de 88.000 vehicles pel pont de la Puríssima

Mobilitat preveu l’entrada d’uns 88.000 vehicles durant el pont de la Puríssima i de la Constitució espanyola. D’aquests, 61.200 s’espera que accedeixin per la frontera hispano-andorrana, mentre que 26.800 entrarien per la francoandorrana. Les principals complicacions es poden produir dijous 6 de desembre i divendres 7 de desembre, ja que a banda de l’afluència de turistes són jornades laborables al Principat i això farà que hi hagi “problemes importants de trànsit”, va dir el cap de l’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell. Durant aquests dos dies es preveuen retencions a la frontera del riu Runer entre les 10 i les 14 hores d’entrada, i les 17 i les 20 hores de sortida. També s’esperen complicacions el 8 de desembre a les mateixes hores i el 9 de desembre, d’11 a 20 hores de sortida cap a Espanya. A això s’hi afegirà el fet que les estacions ja estaran obertes, i per tant al matí hi haurà el desplaçament dels esquiadors cap a les valls del Nord i d’Orient, mentre que a la tarda tornaran a convergir a la vall central, la qual cosa comportarà retencions en aquests moments del dia.

campanyes
seguretat
viària
zero morts
2019
fita
assolir

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte