Diari digital d'Andorra Bondia
Més de 200 cuiners i productors es reuneixen a Gastropirineus
Més de 200 cuiners i productors es reuneixen a Gastropirineus

Més de 200 cuiners i productors es reuneixen a Gastropirineus


Escrit per: 
Agències

Les Jornades professionals enogastronòmiques i de la cuina del Pirineu, Gastropirineus, reuneixen durant dos dies més de 200 cuiners, professionals de l’hostaleria i productors a la Seu d’Urgell. Les jornades han de servir per crear un segell de cuina de muntanya i un inventari de productes i productors del Pirineu. 
El director de Gastropirineus, Francesc López, va assenyalar que hi ha “molts professionals de la cuina”, però també “molts productors”. En aquest sentit, assegura que “un dels objectius és també acostar el productor al cuiner i el cuiner al productor, perquè es coneguin bé les produccions artesanals i pròpies del territori, perquè s’integrin bé a la cuina i per fer una cuina de qualitat”. Durant les jornades més de 32 ponents i cuiners passaran per l’escenari de Gastropirineus per fer-hi xerrades, però sobretot per mostrar com cuinen els productes del territori. 
Un dels cuiners que participen en les jornades, Pep Nogué, explica que el Pirineu sembla que sigui per passar-hi els caps de setmana, però assegura que “hi ha de tot, història, tradició i, sobretot, pagesos i productors”. Segons el cuiner, que “ni els cuiners ens adonem de la grandesa que tenim a l’hora de comprar és una cosa que no és bona. És important que puguem conèixer aquests productes i aquesta gent perquè després cadascú pugui incloure’ls a la seva cuina”. 
Aquesta primera jornada ha inclòs una xerrada en la qual han participat tots els cuiners del Pirineu amb estrelles a la Guia Michelin. El cuiner d’Els Casals de Sagàs, amb una estrella, Oriol Rovira, manifesta que “la geografia i la manera de viure” han condicionat sempre la cuina. Una altra de les cuineres, amb dues estrelles Michelin, Fina Puigdevall, de Les Cols d’Olot, posa èmfasi en el fet que “hi ha una cuina del Pirineu, molt d’interior, amb un producte propi i que s’ha de rei­vindicar”.

Gastropirineus
Jornades professional enogastronòmiques
Seu d'Urgell
hostaleria
productors
cuina
Número de vots: 89
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic