Diari digital d'Andorra Bondia
La seu de la Caixa Andorrana de Seguretat Social.
La seu de la Caixa Andorrana de Seguretat Social.

Més de 5.000 assegurats han designat ja el metge referent


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

Més de 5.000 afiliats a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) han designat ja el seu metge o el pediatra referent, segons va informar la parapública després d’un primer balanç fet pel consell d’administració de la CASS, que va destacar que “no s’han detectat incidències destacables en la primera setmana de funcionament” de la nova via d’atenció integrada (VAI).
D’altra banda, en la reunió del consell d’administració de la CASS, que va ratificar la decisió d’atorgar prestacions de maternitat en els casos de gestació subrogada, es va donar llum verda a la liquidació de comptes del primer semestre de l’any, on es constata un increment dels ingressos degut a l’augment també del nombre d’assalariats i treballadors per compte propi.
Així, en la branca general, s’han ingressat per cotitzacions fins a 61,2 milions d’euros, un 6,4% més que el primer semestre del 2017, als quals caldria afegir els 4,5 milions d’ingressos per cotitzacions de prestacions econòmiques de la CASS.
A la branca de jubilació, s’han ingressat 70,9 milions d’euros, un 5,6% més, als quals s’han de sumar els 2,3 milions transferits pel Govern per finançar les pensions no contributives i els 1,8 milions que es van ingressar per cotitzacions de prestacions.
Pel que fa a les despeses, a la branca general, les corresponents a prestacions sanitàries van ascendir a 47,9 milions, un 1,9% més, mentre que les despeses de prestacions econòmiques van arribar als 27,6 milions, un 2,8% més.
En el cas de la branca de jubilació, les despeses de pensions contributives van ser de 44,8 milions, un 10,3% més que el primer semestre del 2017, mentre que les no contributives van arribar als 2,3 milions, un 4,6% menys.

assegurats
metge referent
designat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte