Diari digital d'Andorra Bondia
Un indicador de la zona de baixes emissions.
Un indicador de la zona de baixes emissions.

Més de 5.600 vehicles s'han inscrit per accedir a la zona de baixes emissions de Barcelona on es multa des d'avui


Escrit per: 
M. P. / Foto: Agències

Un total de 5.665 vehicles del país s'havien inscrit fins el dia 3 de setembre al registre per poder accedir a la zona de baixes emissions (ZBE) de Barcelona. Un requisit indispensable si es té en compte que a partir d'avui es comença a multar a tots aquells conductors que accedeixin a la ZBE sense la pertinent autorització, siguin vehicles espanyols o forans. Segons les dades facilitades pel Govern, del total d'inscrits, 5.269 compleixen els requisits ambientals i per tant podran circular sense problemes. En canvi, 380 són vehicles considerats massa contaminants i estaran obligats a utilitzar una autorització diària per poder transitar per la ZBE. Cal recordar que segons la regulació fixada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) només es podran sol·licitar 10 autoritzacions d'aquest tipus cada any. Des de l'executiu es va indicar que fins al mateix dia 3 de setembre només en dos casos s'ha presentat la sol·licitud per gastar un dels dies d'accés per a finals del mes de setembre.

Igualment, hi ha 16 vehicles que tot i que no els afecta la normativa perquè gaudeixen d'una moratòria fins el 2021 o el 2022 (és el cas de furgonetes, autobusos o camions) en ser estrangers han d'estar inscrits.

L'AMB havia previst que les sancions per incomplir la normativa de la ZBE entressin en vigor l'1 d'abril d'aquest any, però la pandèmia de coronavirus va comportar que es decidís ajornar-ho fins avui. En aquest sentit s'han previst multes de 100 a 499 euros per a infraccions lleus en cas de motos, ciclomotors, turismes i vehicles de mercadereis de menys de 3,5 tones; multes de 500 a 999 euros per a autocars, camions i vehicles de mercaderies de més de 3,5 tones. A més, en cas d'infringir la normativa quan es produeix un episodi de contaminació les sancions per a motos i turismes van de 500 a 999 euros i per a autobusos i camions de 1.000 a 1.803 euros. De la mateixa manera s'ha previs tun increment del 30% de l'import de la multa en cas de reincidència.

La ZBE Rondes de Barcelona és una àrea de més de 95 km2 que inclou tot el terme municipal de Barcelona (excepte la Zona Franca industrial i els barris de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes), els municipis de Sant Adrià de Besòs i l'Hospitalet de Llobregat i part dels municipis d'Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

Andorra
ZBE
zona
baixes
emissions
multes
vehicles
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic