Diari digital d'Andorra Bondia
El senderisme és un dels atractius de les comarques pirinenques.
El senderisme és un dels atractius de les comarques pirinenques.

Més de quatre milions de fons europeus per promoure camins


Escrit per: 
Agències

La Diputació de Lleida rebrà més de quatre milions d’euros de fons europeus per millorar i promoure camins i rutes al territori. Concretament, el departament de Presidència de la Generalitat ha donat el vistiplau a tres projectes FEDER presentats per la Diputació: Camins tradicionals dels Pirineus, Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni i Paisatges de Ponent. El pressupost aprovat entre els tres projectes és de 8.154.357,28 euros, la qual cosa representa una captació de FEDER de 4.077.178,64 euros. Els últims quatre anys s’han invertit 22,7 milions d’euros a la demarcació procedents del Feder, el Fons Europeu de Desenvolupament Regional que finança actuacions adreçades a promoure el creixement i l’ocupació com també la cooperació territorial europea amb la finalitat de reforçar la cohesió econòmica, social i territorial corregint els principals desequilibris regionals de la UE.
Concretament, el projecte Camins tradicionals dels Pirineus consisteix a aprofitar la xarxa de camins tradicionals de forma que vertebri el senderisme en les comarques pirinenques, connectant els nuclis de població, dinamitzant la seva economia i relligant tots els territoris, així com la realització d’obres de restauració, adequació i valorització d’infraestructures relacionades amb la xarxa. Beneficia les comarques de l’Alt Pirineu, l’Aran, el Solsonès i part de la Noguera. L’import elegible del projecte es d’1.750.250,99 euros, i el cofinançament de FEDER serà de 875.125,49.
Pel que fa al projecte Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni, consisteix a posar en valor tota la riquesa patrimonial que ofereix el camí de Sant Jaume al seu pas per Catalunya i, concretament, en el tram comprès entre Tàrrega i Alfarràs. Es preveuen vint intervencions en el patrimoni de disset municipis i accions de promoció i gestió del trajecte. L’import elegible del projecte és de 2.465.485,91 euros, i el cofinançament de Feder serà de 1.232.742,95.
Per últim, el projecte Paisatges de Ponent consisteix a valoritzar el patrimoni natural i cultural de cinc àmbits d’actuació: el Canal d’Urgell, la Noguera Baixa, els Paisatges de l’Aigua (nord del Segrià), els Paisatges de l’Oli (les Garrigues) i el Segrià Sec. En total, es preveuen noranta actuacions en 55 municipis, amb un l’import elegible del projecte de 3.968.620,33 euros i el cofinançament de Feder d’1.984.310,16. 

 

promure
camins
fons
europeus
milions
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic