Diari digital d'Andorra Bondia
Els tallers es van portar al febrer a Andorra, Barcelona i Tolosa i van comptar amb la participació d’una trentena de joves.
Els tallers es van portar al febrer a Andorra, Barcelona i Tolosa i van comptar amb la participació d’una trentena de joves.

Més d’un miler de joves participen en la tercera fase del Moviment Jove


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Moviment Jove

Prop de 1.050 joves han pres part en el procés participatiu Moviment Jove, engegat el mes de febrer  passat i que va culminar el 30 d’abril amb la votació de les propostes. El projecte, doncs, ha facilitat que molts joves del país hagin pogut expressar les seves inquietuds i necessitats. Després d’aquests mesos, es considera finalitzada la participació dels joves i es comença a treballar en l’Informe de joventut, que recollirà les propostes sorgides. És previst que l’Informe es presenti a finals del mes de juny.
El Govern, els set comuns, el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra i l’Associació Carnet Jove Andorra valoren de manera molt satisfactòria l’alta implicació dels joves i esperen donar resposta, en la mesura que puguin, a totes les preocupacions i demandes expressades al llarg d’aquest temps. En aquest sentit, la comissió impulsora del projecte considera que “la nombrosa implicació dels joves demostra que sí que volen participar i sí que es comprometen”. A més, assenyalen que en la darrera fase de votació de les més de 160 propostes, en un exercici que podia durar una mitja hora, mostra el seu innegable interès “i que la seva ha estat una resposta de qualitat” sobre problemes que els afecten.  
Cal recordar que la participació dels joves s’ha dividit en dues fases: una de presencial, en què es van fer tallers a Andorra, Barcelona i Tolosa, i una altra de digital, a través d’un qüestionari i d’una votació final. Els tallers van acollir gairebé 30 joves que van donar la seva opinió, van reflexionar sobre les seves necessitats i van raonar sobre les seves preocupacions. Posteriorment, es van seleccionar les propostes sorgides i es va obrir una participació digital en què més de 300 joves van poder llegir-les i van proposar-ne de noves. Finalment, es va obrir la votació final.
Des de l’organització també anuncien que s’estan retornant les entrevistes fetes a responsables d’entitats i organismes relacionats amb el món del jove perquè donin el seu vistiplau i també formin part, si finalment es decideix així, de l’Informe de joventut.

joves
miler
participen
fase
Moviment Jove
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic