Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunio de la comissió de seguiment de la caça, avui.
Un moment de la reunio de la comissió de seguiment de la caça, avui.

Millor regulació del mufló a Setúria per minimitzar danys a les pastures


Escrit per: 
Redacció / FOTO: SFGA

La comissió de seguiment de la caça s’ha reunit avui, amb la presència dels representants del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, de l’Associació dels Pagesos i Ramaders d’Andorra i de les associacions protectores dels animals, per fixar els períodes hàbils per la temporada de caça 2021-2022.

D’aquesta manera, s’ha establert que el període per a la caça menor queda fixat del diumenge 3 d’octubre del 2021 al diumenge 2 de gener del 2022. Pel que fa a la temporada de caça del porc senglar, el període s’allarga fins al 31 de març del 2022, amb l’objectiu de reduir els danys causats a les activitats agrícoles i ramaderes.

En la comissió també s’han consensuat els plans de caça 2021-2022 del cabirol i del mufló en terreny cinegètic comú i del mufló en el vedat de caça d’Enclar i en el vedat temporal d’Escaldes-Engordany.

Millor regulació del mufló en el sector Setúria-Comapedrosa
Tal com ja es va iniciar l’any passat, la comissió ha seguit amb la missió de continuar impulsant una millor regulació de l’espècie en el sector Setúria-Comapedrosa. L’objectiu és reduir-ne la població i així limitar els danys a activitats agrícoles i ramaderes.

Arran del bon acompliment del pla de caça 2020-21, es manté l’establiment de dos plans de caça diferenciats en terreny cinegètic comú, en la unitat de gestió de Setúria-Comapedrosa-Madriu, i en la unitat del Centre d’Andorra.

D’aquesta manera, s’ha aprovat un pla de caça del mufló en Setúria-Comapedrosa i Madriu, de 180 femelles o corders i 40 mascles, diferenciant els dos sectors: 150 femelles o corders de l’any i 30 mascles al de Setúria-Comapedrosa i 30 femelles o corders de l’any i 10 mascles al del Madriu.

En el moment que s’assoleixin les captures en un dels sectors, es comunicarà als caçadors la finalització del pla de caça en aquell sector, poden continuar a efectuar les captures en l’altre sector.

Es destinaran un màxim de 8 captures agrupades (4 femelles i 4 mascles) a caçadors estrangers no residents. La resta de les captures del pla de caça es destinen a andorrans i residents: 36 captures conjuntes de femella i mascle i 140 captures de femella.

Quant al pla de caça del mufló en terreny cinegètic comú excepte els sectors Setúria-Comapedrosa i Madriu s’autoritzen 140 captures: 80 femelles en el període hàbil de caça d’hivern i 60 captures mascles en el conjunt dels períodes hàbils de caça d’hivern i d’estiu. Es destinaran un màxim de 14 captures a caçadors estrangers no residents.

Pel que fa al mufló en el vedat temporal d’Escaldes-Engordany i al mufló en el vedat de caça d’Enclar s’han aprovat un pla de caça de 4 muflons (2 femelles i 2 mascles) i un pla de caça de 5 mascles respectivament, en caça acompanyada i per andorrans i residents.

Finalment, el pla de caça del cabirol en terreny cinegètic comú autoritza 110 captures de femella en el període hàbil de caça d’hivern i 70 captures de mascle en el conjunt dels períodes hàbils de caça d’hivern i d’estiu establerts.

Els caçadors adjudicataris d’una llicència especial de caça hauran de dur, sempre que estiguin en acció de caça, el carnet de caçador, el document que certifica l’entrega de l’anella i l’anella corresponent a la captura adjudicada.

El període per sol·licitar la participació en els sortejos dels plans de caça del mufló o del cabirol i per sol·licitar la llicència especial de caça de l’isard va del 1 de juliol al 3 d’agost del 2021, ambdós dies inclosos. Tots els tràmits relacionats amb la caça es poden realitzar mitjançant les oficines de Tràmits o la pàgina d’internet www.e-tramits.ad.

regulació
mufló
setúria
danys
pastures

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte