Diari digital d'Andorra Bondia
La reunió del Consell universitari per l’elecció del rector es va celebrar ahir al matí.
La reunió del Consell universitari per l’elecció del rector es va celebrar ahir al matí.

Miquel Nicolau, reelegit rector de l’UdA per als pròxims 5 anys


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: UdA

“Content i satisfet d’acceptar aquest nou repte.” Així ho va declarar ahir el rector de la Universitat d’Andorra (UdA), Miquel Nicolau, poques hores després de ser reelegit en el càrrec pel Consell universitari de l’UdA per a un mandat de cinc anys.  Nicolau va ser escollit per unanimitat dels participants al màxim òrgan d’autoritat pluripersonal de la universitat, format per dos representants de l’Administració general, dos del personal docent, dos dels estudiants, un del personal administratiu i tècnic, un de l’àmbit empresarial i professional, i un de les entitats que col·laboren amb el centre, a més del rector, que es va absentar en el moment de la votació.
Nicolau va manifestar que aquesta reelecció ha estat una manera de saber què pensaven els diferents estaments universitaris sobre la tasca realitzada els darrers quatre anys. “Ha significat, va remarcar, veure que el projecte era l’adequat.” En aquest sentit, va assenyalar  que el seu programa d’actuació per als pròxims cinc anys pot representar un “nou salt qualitatiu” per a l’UdA. Quatre són les línies força en les quals Nicolau vol incidir. D’una banda, l’ampliació d’espais tant pel que fa a la docència i així poder encetar noves titulacions, com per a la residència d’alumnes d’altres països que vinguin a estudiar al Principat i de professors forans que facin estades, d’un semestre per exemple, per impartir les seves matèries. L’altra línia d’acció és la posada en marxa de nous màsters propis, com el de dret andorrà, amb continguts propis i que siguin presencials, va dir. El tercer repte és fer extensiva la nova modalitat d’ensenyament per competències, que ja es porta a terme a la carrera d’Educació, a d’altres estudis. Finalment, Nicolau vol donar impuls a la recerca, per a la qual cal fer “el salt per dedicar-li més recursos”. El rector va assenyalar que aquests quatre grans reptes “no són d’un dia per un altre” i que han d’anar acompanyats d’una decidida aposta per l’obertura de la universitat a la societat. També va reconèixer  que fins al final del nou mandat segurament aquests objectius no es podran veure acomplerts.
D’altra banda, preguntat sobre la recent aprovació d’una nova universitat que imparteix estudis virtuals pel consell de ministres, va assenyalar que ho considera una molt bona notícia, ja que “com més centres universitaris seriosos hi hagi al país, millor”. A més, va afegir que la implantació de noves universitats “té un efecte multiplicador i fa que Andorra es vagi coneixent com un país amb oferta universitària”.
Miquel Nicolau és llicenciat en Filosofia i en Enginyeria informàtica i doctor en Enginyeria electrònica. Des del 2003 forma part del personal docent de l’UdA. Segons la nova Llei 15/2018 de la Universitat d’Andorra, a partir d’ara el mandat de rector és de cinc anys. Un cop reelegit pel consell universitari, el Govern haurà de nomenar el nou rector mitjançant una publicació al BOPA abans del pròxim 31 de maig.

Miquel Nicolau
reelegit
rector
UdA
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic