Diari digital d'Andorra Bondia
La reunió de la Taula Tècnica de Trànsit va tenir lloc a l’edifici de la policia ahir al matí.
La reunió de la Taula Tècnica de Trànsit va tenir lloc a l’edifici de la policia ahir al matí.

Mobilitat preveu l’entrada al país de 64.000 vehicles per Setmana Santa


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Jonathan Gil

Mobilitat preveu l’entrada d’un total de 64.000 vehicles per Setmana Santa, 41.205 per la frontera hispanoandorrana i 22.795 per la francoandorrana. Així ho va donar a conèixer ahir el cap d’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, en acabar la reunió de la Taula Tècnica de Trànsit, en la qual, a més de la seva àrea i del cos de policia del país, hi van participar la guàrdia civil, la policia nacional i els mossos d’esquadra. Bonell va qualificar de “relativament moderada l’entrada de vehicles”. Aquesta previsió és inferior a la de l’any passat, i s’ha fet tenint en compte la incidència d’esquí de primavera, “però tot dependrà de com evolucioni el temps”, va assegurar. El fet que l’any 2018 la Setmana Santa caigués al març, amb unes condicions meteorològiques més pròpies de l’hivern, va fer que entressin al país 88.000 vehicles. Tot i així, Bonell va constatar que les condicions meteorològiques darrerament han variat molt i que “les bones condicions de la neu podrien fer que la previsió d’entrades se superés”. 
La jornada més complicada es preveu el dissabte 20 d’abril, quan es creu que podrien entrar uns 16.000 vehicles, 8.340 per la frontera sud, i 5.580 per la frontera nord. Pel que fa a la sortida, Bonell va afirmar que avui ja hi podrien haver unes “primeres complicacions” de trànsit, ja que s’acaben les classes i això podria generar retencions de sortida. En qualsevol cas, el cap de Mobilitat va subratllar que estan “en comunicació constant amb els serveis de seguretat de l’Estat veí”, de manera que quan es detectin retencions de trànsit importants es comunicaran amb ells per donar el màxim de fluïdesa al trànsit i evitar l’efecte acordió que generen les retencions de trànsit tant pel que a l’entrada des de l’Estat espanyol com a la sortida. 
En aquest sentit, el director adjunt de la policia, Bruno Lasne, va insistir en la bona coordinació amb la guàrdia civil i la policia nacional perquè quan comencin les retencions “demanarem que hi hagi la doble obertura de carrils”, i ells s’han compromès, va assegurar, “a agilitzar la circulació al màxim tant amb l’obertura dels dos carrils com amb la fluïdesa dels vehicles”. Lasne va explicar que el dispositiu de seguretat constarà d’una mitjana de 120 policies diaris. La meitat faran la seva feina habitual i l’altra meitat, tasques de reforç. Dintre d’aquesta feina de reforç hi haurà patrulles pedestres, amb policies que aniran caminant per les artèries principals de les avingudes on més turistes hi hagi, “amb les seves armes llargues simplement per fer prevenció”, va assenyalar. També hi haurà patrulles estàtiques als extraradis d’aquestes zones de més afluència que faran  un primer filtratge si detectessin alguna anomalia. Igualment, es reforçaran les fronteres per si en un moment donat s’haguessin de tancar “per fer un efecte gàbia”.
A part dels delictes en l’àmbit del trànsit, Leasne va dir que n’hi pot haver de caràcter patrimonial, ja sigui furts a comerços o furts amb força a pisos “perquè els delinqüents saben que la gent se’n va de vacances i aprofiten l’avinentesa” per entrar als domicilis. Per això, hi haurà més patrulles que reforçaran les seves rondes per evitar-los. 
Quant a les quatre temptatives de furt que hi va haver divendres en un mateix bloc de Santa Coloma i el robatori consumat dissabte en un pis de la mateixa zona, Lasne va declarar que “s’està seguint una línia d’investigació” i que de moment no hi ha detencions, “però no descartem que en un futur proper n’hi pugui haver”.

Campanya de controls d’alcoholèmia  el 15 d’abril

El director adjunt de la policia va anunciar que el 15 d’abril vinent començarà una campanya de control d’alcoholèmia que s’allargarà fins al 15 de maig.  Segons Lasne, s’ha decidit fer-la coincidir amb  aquestes dates “justament per aquesta mobilitat tan gran que tindrem, tant de dia com de nit”. També va explicar que la campanya s’adreça a nacionals i turistes i que consistirà en controls policials aleatoris a tota la xarxa viària del país. La darrera campanya de controls d’alcoholèmia es va fer per Nadal i es va saldar amb un total de 2.063 controls, 122 dels quals van donar un resultat positiu i 98 detencions.

mobilitat
preveu
entrada
Setmana Santa
vehicles
país
64.000
Número de vots: 82
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic