Diari digital d'Andorra Bondia
Xavier Aymà, jurant el càrrec de desener de Sispony.
Xavier Aymà, jurant el càrrec de desener de Sispony.

Molné, “encantada de rebre” a la Massana el Raonador, l’AFA o l’AREB


Escrit per: 
A. D. / Foto: Comú

Fa anys que la Massana busca destí per a Casa Parramón, un edifici buit i que pertany al Govern, situada al nucli antic de la Massana i amb una parcel·la adjacent d’uns 200 metres quadrats. Per això la cònsol major, Olga Molné, es mostra “encantada” amb la idea proposada pels consellers generals de Ciutadans Compromesos (CC) de traslladar-hi la seu del Raonador, l’AFA o l’AREB. “Tot el que sigui dinamitzar i donar un ús a una finca” desaprofitada la parròquia ho rep de bon grat, “seria factible i la zona penso que és adequada”, va insistir. Tot i que les converses amb el Govern “no estan avançades”, sobretot no fins al punt de decidir a qui tocaria finançar, Molné entén que seria a l’executiu, però encara hi ha camí per recórrer abans.

Això ho ha manifestat la cònsol en les declaracions posteriors a una sessió de Consell de Comú on s'ha presentat la liquidació del pressupost del primer semestre,  amb un superàvit de 2,1 milions d’euros. L’execució del pressupost de despeses ha estat de 4,5 milions d’euros (un 31% del previst en una època “atípica”, va recordar el conseller de Finances, Jordi Areny) mentre que els ingressos han estat de 7 milions (un 44% del pressupostat).

A banda, el Comú ha aprovat també el crèdit extraordinari del milió d’euros que es va comprometre a lliurar al fons solidari del Govern i l’aval a EMAP per fer front al pagament de dividends especials, per un import de 263.077 euros.

Ajuts socials
La sessió ha servit també per aprovar una modificació en el reglament d’atorgament d’ajuts socials: eliminen en “casos excepcionals” el requisit d’haver residit un any a la parròquia per poder accedir-hi. Entre els casos excepcionals hi ha situacions com la de famílies que procedeixen d’altres parròquies on ja percebien ajuts (o del Govern) i a les quals els treballadors socials en fan un seguiment. Així mateix,han aprovat la gratuïtat de la fe de vida per a majors de 65 anys.

El ple va augmentar en 96.136 euros la partida destinada a l’obra de refecció de la coberta de la Casa Comuna, que tindrà un cost de 169.312 euros, adjudicada a Serveis Immobiliaris i de Construcció, SAU.

També fora de la sessió, Molné ha valorat molt positivament la campanya per a l’impuls comercial (s’han repartit la meitat dels vals disponibles). Tan positiva que, tot i estar pensada com a mesura excepcional, no descarta que es pogués repetir.

Deseners de Sispony i la Massana
La sessió s'ha iniciat amb el jurament del càrrec del desener de Sispony, Xavier Aymà (a la foto), i el desener de la Massana, Daniel Armengol. “Ser desener, com van acceptar el mes de març passat, és una mostra de patriotisme i bona disposició”, ha assegurat la cònsol major. “Els conec personalment i sé que ho donarien tot per la Massana, sé que si mai cal el sometent podrem comptar amb vosaltres”, ha insistit. Tots dos han jurat el càrrec, i en acabar han comentat distesament que l’accepten amb honor tot i que, van confessar, “esperem no haver-lo d’utilitzar massa”.

 

Molné
encantada
Raonador
Comentaris: 1

Comentaris

Ja esta be de posar-ho tot al centre!!!!! Bona proposta!!!!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic