Diari digital d'Andorra Bondia
MoraBanc
MoraBanc

MoraBanc redueix les emissions de gasos d'efecte hivernacle un 18% el 2015


Escrit per: 
Agències

El Grup MoraBanc ha reduït durant el 2015 un 18,30% les emissions de gasos d'efecete hivernacle, que es van situar en un total de 844,46t.CO2. És el setè any consecutiu que el grup calcula la petjada de carboni. Les emissions (amb la voluntat de ser una empresa neutra) es compensaran amb crèdits d'un projecte de regeneració mediambiental que es durà a terme a Turquia.

El càlcul de la petjada de carboni té en compte tres grans àrees de consum i en el darrer exercici, MoraBanc ha reduït el seu balanç en totes. La primera inclou el consum de gasoil que es fa a les oficines, i en aquest àmbit s’ha reduït un 1,74%. El segon concepte es refereix al consum global d’electricitat que ha baixat un 17,08% respecte a l’any 2014, gràcies en part al factor d’emissió d’energia elèctrica. Per últim, l’auditoria ambiental inclou en la tercera categoria emissions indirectes que són conseqüència de l’activitat de MoraBanc però que generen altres empreses com ara l’encarregada de lliurar la correspondència del banc als clients. En aquest cas el consum s’ha reduït un 25,86%.

Des del Grup MoraBanc posen en relleu que apliquen mesures sostenibles, "fomentant conductes eficients entre els seus equips i aplicant els mateixos criteris a les seves oficines i instal·lacions" la qual cosa ha aconseguit una reducció important de les seves emissions el 2015. La reducció del consum de la flota de vehicles, la introducció de mesures d’eficiència energètica, el canvi a il·luminació LED, les bombes de calor, la reducció del consum de paper propi, així com del paper generat com a residu, són alguns exemples de les mesures aplicades pel banc en la seva activitat diària.

Per ser una empresa neutra en emissions de CO2, MoraBanc compensa la quantitat de gasos generats amb la compra de crèdits en projectes de regeneració mediambiental. En aquesta ocasió és el projecte AY-YILDIZ Wind Power que consisteix en la instal·lació de cinc aerogeneradors de 3MW a Turquia. El projecte genera una mitjana anual de 51,32GWh d’energia renovable que permet una reducció d’emissions de 30,997t.CO2 l’any.

MoraBanc
emissions
hivernacle

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte