Diari digital d'Andorra Bondia
Les pistes d'esquí de la Rabassa durant aquesta temporada d'hivern.
Les pistes d'esquí de la Rabassa durant aquesta temporada d'hivern.

Naturland clou la temporada d’hivern amb un 10% més de dies d’esquí venuts


Escrit per: 
Redacció / Foto: Naturland

Naturland consolida els bons resultats postpandèmia amb un nou rècord i registra prop d'un 10% més de dies d'esquí venuts respecte de la temporada passada. Segons informa el parc aquest dimarts en un comunicat, aquestes xifres s'han assolit malgrat haver obert menys dies a causa de la manca de precipitacions i les altes temperatures registrades les darreres setmanes de març. La temporada d'hivern va començar el 3 de desembre amb l'obertura de les pistes d'esquí, i s'ha combinat amb activitats a les dues cotes fins a finals de març. En total, l'estació d'esquí la Rabassa - Naturland, ha obert 112 jornades -22 menys que la temporada passada- quan es va poder esquiar un total de 134 dies.

Les previsions inicials comptaven amb mantenir les pistes obertes fins després de Setmana Santa, però les altes temperatures i la manca de precipitacions, han forçat l'estació a tancar el 26 de març. Cal destacar la bona feina dels equips tècnics de neu que han pogut allargar la temporada en unes condicions que moltes altres estacions del Pirineu no han pogut oferir, fet que la consolida com una de les tres estacions de referència de l'esquí nòrdic del Pirineu i la que més dies ha pogut estar oberta en l'entorn més proper.

Malgrat la reducció de dies esquiables, el nombre d'esquiadors ha augmentat de manera significativa gràcies a la qualitat de la neu i als quilòmetres de pistes obertes en comparació a les condicions de les estacions de l'entorn més proper, fet que ha propiciat en reiterades ocasions la visita de diversos clubs catalans que han fet estada i entrenaments a la Rabassa. Així doncs, l'estació ha venut enguany prop de 5.200 dies d'esquí, un 10% més que la temporada passada, a més de rebre prop de 7.000 nenes i nens en el marc del programa d'esquí escolar.

A més, Naturland ha registrat més d'un 17% més de facturació que el 2021–2022. Segons el director de Naturland, Xabier Ajona, "s'està demostrant que aquí hi ha camí per córrer, i que si seguim invertint i millorant el servei, l'hivern pot ser tan important com la temporada d'estiu".

Pel que fa a les activitats complementàries de neu, s'han mantingut en la mateixa línia que la temporada passada. Les excursions en moto de neu i 'moonbikes' (motos elèctriques) han tingut molt d'èxit durant els mesos de gener i febrer, i han estat en funcionament fins a l'11 de març. A més, la clientela ha pogut gaudir dels circuits de raquetes, dels trineus nòrdics, dels trineus 'kids' i dels circuits d'skimo.

Paral·lelament, el sector de la cota 1.600 ha estat obert durant tots els caps de setmana i els festius de la Puríssima, Nadal i Setmana Santa. L'oferta d'activitats en aquest sector s'ha ampliat respecte de la temporada passada, apostant novament per donar un millor servei al client. L'entrada més venuda ha estat la d'Aventura, un passi que permet gaudir de tot un dia al centre.

Una de les novetats significatives d'aquesta temporada ha estat l'obertura de l'allotjament de la Borda de Conangle Mountain Lodge, gràcies a la remodelació de les seves 8 habitacions. Aquest allotjament permet fer nit a l'estació i oferir una experiència immersiva al visitant. Com explica Ajona, "ha estat el primer any que hem ofert aquest servei i està assolint els resultats esperats". A més, no han faltat experiències ja consolidades com la trobada amb el Pare Noel i les excursions nocturnes combinades amb sopar temàtic al restaurant de la Borda de Conangle.

Naturland ha acollit novament diversos esdeveniments esportius durant la temporada, com l'European Triathlon Championships, la Festa del Nòrdic, la Cursa nocturna d'esquí nòrdic, i la sortida de l'Skimo Andorra.

La restauració continua sent un valor segur per a l'estació. S'ha comptat amb una oferta variada, amb la introducció d'un nou menú de muntanya al restaurant "Sano Banano" (cota 1.600), i a la resta de locals habituals, com la cafeteria de cota 1.600 i els dos restaurants a la carta, "El Foc" i "La Borda".

Acaba la temporada d'hivern, però Naturland continuarà oferint les seves activitats i els serveis de restauració durant els caps de setmana d'abril, maig i juny, així com l'oferta d'allotjaments a l'alberg del sector de la cota 1.600 i a la Borda de Conangle Mountain Lodge -al sector de la cota 2.000- que continuen oberts.

Andorra
Naturland
esquí
neu
dies venuts
hivern

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte